Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Heggen

Ze zijn bijna niet weg te denken uit het beeld van de Nederlandse tuin: heggen. Heggen worden voor heel veel verschillende functies gebruikt. Sommige heggen zijn tuinafscheidingen, andere worden gebruikt tussen terrassen, borders, in groenstroken of als erfafscheiding. Naast verschillende toepassingen, zijn er ook heel veel verschillende struiken en bomen die als heggen gebruikt kunnen worden. Al die verschillende soorten heggen kun je vinden op onze website. Voor elke tuin hebben wij de perfecte heg.

heggen soorten

Soorten heggen

Het kiezen van de meest geschikte haagplant hangt met een aantal dingen samen. Een van de belangrijkste dingen is je eigen smaak. Als je een plant echt leuk vindt, is er altijd wel een plekje voor te vinden in de tuin. Sommige planten zijn specifiek geschikt voor een bepaalde soort haag, anderen kun je voor heel veel verschillende functies inzetten. Een conifeer als taxus kan bijvoorbeeld een prachtige hoge heg voor om de tuin vormen, maar is ook heel geschikt als lagere haag voor om de voortuin. Andere haagplanten, zoals bruidsbloem of sneeuwbes, groeien niet zo hoog en kunnen daarom beter gebruikt worden in borders.

Soorten heggen
Soorten heggen online

Een verschil bestaat ook nog tussen formele en informele heggen. Sommige mensen houden van hele strakke heggen, die perfect in vorm zijn en waar niemand doorheen kan kijken. Planten die daar erg geschikt voor zijn, zijn bijvoorbeeld leylandii coniferen, thuja en andere coniferen. Ook beukenhaag of liguster kunnen netjes gesnoeid worden, maar blijven in de winter vaak niet volledig zichtdicht. Voor lage, formele heggen, zijn buxus en Japanse hulst goede keuzes. Met hun dichte, compacte groeivorm zijn deze planten makkelijk in een nette vorm (of zelfs in een creatieve vormsnoei) te knippen.

Voor een meer informele haag is de keuze ruimer. Planten met grote bladeren zien er al snel wat informeler uit. Een heg van laurierkers, sneeuwbal of Japanse broodboom is wintergroen, zichtdicht en heeft een wat speelsere uitstraling dan een strakke coniferenhaag. Voor echt informele hagen is het ook leuk om meer wilde, bloeiende planten te nemen, zoals kornoelje, sering, chinees klokje of boerenjasmijn. Ook struiken uit de rozenfamilie, zoals hondsroos, Japanse bottelroos of heesterganzerik kunnen geweldige informele heggen vormen. Doordat rozen meestal doorns hebben, werken ze gelijk inbraakwerend.

Heg online kopen

Heg online kopen

Wat voor soort heg je ook zoekt, bij Haagplanten.nl ben je aan het juiste adres. Wij verkopen haagplanten in alle soorten en maten en hebben dan ook zeker de geschikte plant voor jouw tuin, veranda of zelfs voor op het balkon. Wij zijn niet alleen een webshop om haagplanten te kopen, maar we bieden daarnaast ook nog een hoop aanvullende informatie. Zo heb je eigenlijk alles wat je normaal in een tuincentrum of kwekerij kan vinden binnen handbereik.