Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Hoge haagplanten

Veel mensen gebruiken een haag als vervanging voor een schutting of als erfafscheiding. Het is in die gevallen vaak wel prettig om hoge haagplanten te gebruiken. Je wilt immers niet dat mensen zomaar in je tuin naar binnen kunnen kijken. Om erachter te komen welke haagplanten hoog groeien, zou je natuurlijk onze hele site kunnen gaan doorspitten. Wij helpen je echter graag alvast een beetje op weg, door in dit artikel wat voorbeelden van hoge haagplanten te geven. Naast hoge verkopen wij namelijk ook lage haagplanten, die misschien wel mooi zijn, maar toch voor andere dingen geschikt.

Soorten hoge haagplanten

Soorten hoge haagplanten

Mensen die een hoge haag zoeken, willen meestal een haag tegen inkijk. Het gaat dan niet alleen om de hoogte van de haagplanten, maar ook om de groeivorm. Coniferen, zoals taxus, levensboom, leylandii coniferen en Californische cipres zijn erg geschikt om nieuwsgierige ogen buiten te houden. Deze bomen groeien meters hoog, wanneer ze niet gesnoeid worden en hebben een fijne, dichte groeivorm. Ook laurierkers, hedera of viburnum zijn mooie, dekkende, hoge hagen voor mensen die niet zo fan zijn van coniferen. Deze planten zijn niet alleen in de zomer blikdicht, maar blijven ook in de winter groen.

Soorten hoge haagplanten
Hoge haagplanten kopen

De hierboven genoemde haagplanten zijn erg populair, maar misschien ben jij juist op zoek naar iets dat je niet zo vaak ziet. Wij hebben een assortiment dat veel verder gaat dan alleen de alomtegenwoordige haagplanten. Mocht je veel ruimte hebben, dan zou je een hoge haag van rhododendron neer kunnen zetten: wintergroen, maar wel snel erg breed. Ook de gewone sering kan een prachtige haag zijn. Die is misschien niet blikdicht of wintergroen, maar heeft wel prachtige bloemen in de lente. Perfect dus voor een informele haag binnen de tuin bijvoorbeeld. Bekijk vooral de rest van ons assortiment eens voor meer hoge haagplanten.

Mocht je nou heel erg fan zijn geworden van een lage haagplant, zoals buxus, bruidsbloem of heesterganzerik, dan is dat ook geen probleem. Je kunt de haag dan alsnog hoger maken door een lage haag van struiken te planten en daarboven een haag van leibomen. Zo heb je de planten van je voorkeur, maar toch een mooie, hoge haag.

Hoge haagplanten kopen op Haagplanten.nl

Hoge haagplanten kopen op Haagplanten.nl

Wie op zoek is naar hoge haagplanten is bij Haagplanten.nl aan het goede adres. Wij verkopen alle soorten haagplanten: van erfafscheidingen zoals sleedoorn tot formele ligusterhagen en van strakke taxushaag tot speelse kornoelje. De keuze is bij ons dus niet alleen: ‘wil je een lage of een hoge haag?’ Met onze hagen kun je je tuin precies zo inrichten als jij wil. Haagplanten kun je natuurlijk niet alleen als tuinafscheiding gebruiken. Ook borderhaagjes of hagen tussen terrassen zijn gangbaar. Verder kunnen onze planten ook mooi solitair of in een cluster geplant worden. Denk maar aan een cluster van hortensia’s of hondsroos!