Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Japanse hulst als buxusvervanger


Ben je op zoek naar de ideale vervanger van jouw zieke of dode buxushaag? Hoveniers en andere deskundigen raden meestal de Japanse hulst als buxusvervanger aan. Overigens niet zonder reden: deze elegante, wintergroene haagplant vertoont immers sterke gelijkenissen met de buxus. Niet alleen lijken de verschillende soorten Japanse hulst qua uiterlijk behoorlijk op de buxus, ook kan deze heester op dezelfde manier worden ingezet. Zo creëer je probleemloos strakke, klassieke hagen met de Japanse hulst (Ilex crenata). Ook laat de plant zich uitstekend in creatieve snoeivormen knippen. We vertellen je graag wat de Japanse hulst zo geliefd maakt als buxusvervanger.

De voordelen van de Japanse hulst als buxusvervanger:

  • De Japanse hulst is resistent tegen buxusziekten én de buxusmot
  • Deze heester verdraagt snoei bijzonder goed: de Japanse hulst is in elke gewenste vorm te snoeien
  • De Japanse hulst groeit ietwat sneller dan de buxus
  • Deze haagplant is gezonder & sterker dan de buxus

Japanse hulst 'Dark Green': de ideale buxusvervanger?

De Japanse hulst 'Dark Green' wordt regelmatig als de ideale buxusvervanger aangeprezen. De gelijkenis is dan ook treffend: de kleine, glanzende, donkergroene bladeren lijken onmiskenbaar op het buxusblad. Net als de buxus wordt deze heester gekenmerkt door een compacte groeiwijze en een dichte vertakking. Dit levert een mooie, zichtdichte haag op. Zowel hoge als lage hagen zijn prima te creëren met de Ilex crenata 'Dark Green'. Je kunt deze heester meerdere malen per jaar snoeien. Daarnaast is de Japanse hulst 'Dark Green' vrij gemakkelijk te onderhouden. Met een jaarlijkse bemesting hou je deze haagplant al meer dan tevreden.

In onze webshop vind je de Japanse hulst 'Dark Green' in verschillende grootten. Je kunt kiezen tussen Ilex crenata in pot of met kluit. Na de aanplant groeit de Japanse hulst ‘Dark Green’ ongeveer 20 tot 40 centimeter per jaar. De Japanse hulst stelt geen bijzondere eisen aan de grondsoort waarin hij wordt geplant. Woon je in de kustregio, waar relatief veel zilte zeewind waait? Ook daar kun je de Japanse hulst 'Dark Green' gerust aanplanten. Ook stedelijke gebieden met veel luchtvervuiling zijn geen probleem voor deze bijzonder sterke heester. De Ilex ‘Dark Green’ is dus zeker een waardige buxusvervanger!

Toch zijn er ook nog 4 andere mooie soorten Japanse hulst die als buxusvervanger kunnen worden ingezet. De diverse typen Ilex crenata hebben wat onderlinge verschillen. Dit maakt elke soort uniek. Welke soort het beste in jouw tuinontwerp past, bepaal je zelf. Daarom hebben wij onze mooie soorten Japanse hulst voor je op een rijtje gezet. Je koopt al deze mooie heesters snel gemakkelijk online in ons webshop gedeelte. Onze Japanse hulst is altijd van goede kwaliteit. De planten hebben alle tijd, ruimte en verzorging gehad om zich te ontwikkelen tot vitale buxusvervangers waarvan je nog lange tijd kunt genieten!


Japanse hulst 'Green Hedge'

Ook de Japanse hulst 'Green Hedge' is een populaire buxusvervanger. Deze heester is bijzonder geschikt om lage én hogere hagen tot 1.80 meter mee aan te leggen. De Ilex crenata 'Green Hedge' is bladhoudend, evenals alle andere soorten Japanse hulst. Ook is deze haagplant goed winterhard. Met zijn sierlijke, glanzende groene blad lijkt deze Ilex bijzonder veel op de buxus. Wil je een klassieke, strakke buxushaag nabootsen? Dan is de Japanse hulst 'Green Hedge' hier de ideale haagplant voor. Door zijn dichte vertakkingsvorm waarborgt de haag jouw privacy op een optimale manier.

De Japanse hulst 'Green Hedge' gedijt op vrijwel elke grondsoort prima. Ook is deze heester gemakkelijk te onderhouden. Doorgaans volstaat een jaarlijkse bemesting om de Japanse hulst 'Green Hedge' gezond te houden. Snoei wordt uitstekend verdragen. Deze haagplant kan dan ook meerdere keren per jaar worden gesnoeid. Door de Japanse hulst 'Green Hedge' met regelmaat te snoeien, stimuleer je de groei van nieuwe vertakkingen. Ook vormsnoei is geen probleem voor deze Ilex. Ben je op zoek naar een buxusvervanger waarmee je echt alle kanten op kunt? Je koopt de Japanse hulst 'Green Hedge' in diverse formaten in ons webshop gedeelte.


Japanse hulst 'Convexa'

De Japanse hulst 'Convexa' groeit iets trager dan de andere Ilex soorten. Ook wordt deze heester uiteindelijk minder hoog dan de meeste andere typen. De Japanse hulst 'Convexa' is dan ook met name geschikt voor het creëren van lage tot middelhoge haagjes. Deze soort Ilex wordt geroemd om de treffende uiterlijke gelijkenis die hij met de buxus vertoont. Ook de groeiwijze doet erg aan de buxus denken. Net als de buxus verdraagt de Japanse hulst 'Convexa' snoei prima. Door de trage groei hoef je deze haagplant niet bijzonder vaak te snoeien. Eens per jaar is voldoende.

Wil je een haag met een zeer strak en formeel karakter? Dan kun je de Japanse hulst 'Convexa' twee keer per jaar snoeien. Doordat deze heester niet al te snel groeit, is hij ook uitermate geschikt om aan te planten in de kleine tuin. Al met al is de Japanse hulst 'Convexa' een prima buxusvervanger die door vele tuiniers naar volle tevredenheid is aangeplant als alternatief voor hun verwelkte buxushaag. De Japanse hulst 'Convexa' staat erg mooi in veel verschillende tuinontwerpen en laat zich erg goed combineren met andere beplanting.


Japanse hulst 'Kanehirae'

De Japanse hulst 'Kanehirae' wordt gekenmerkt door kleine, donkergroene blaadjes. Het blad geeft deze heester zijn sierlijke uiterlijk. De Japanse hulst 'Kanehirae' heeft veel weg van de buxus en wordt ook met regelmaat als buxusvervanger gebruikt. Of je nu een laag haagje wilt aanplanten of een hogere tuinafscheiding: de Japanse hulst 'Kanehirae' maakt het mogelijk. Net als de andere soorten Japanse hulst bloeit de Ilex ‘Kanehirae’ zeer subtiel met kleine, nauwelijks opvallende witte bloempjes. Na de bloei verschijnen er eveneens onopvallende zwarte besjes aan zijn takken. Deze besjes zorgen ervoor dat alle soorten Japanse hulst geliefd zijn bij vogels.

De Japanse hulst 'Kanehirae' (Ilex maximowicziana 'Kanehirae') kan heel goed in mooie figuren worden gesnoeid. Ook een haag van deze heester kan zo strak worden gesnoeid als je zelf wilt. Een symmetrische haag ligt dus binnen handbereik met de Japanse hulst 'Kanehirae'. Alle soorten Japanse hulst kunnen erg goed tegen snoei. Zorg er wel voor dat je de plant 1 à 2 keer per jaar bemest. Zo houd je de Japanse hulst 'Kanehirae' in optimale conditie. Ook herstelt de haagplant op deze manier sneller van een snoeibeurt. Je wilt natuurlijk wel zo lang mogelijk genieten van je mooie tuinafscheiding!


Japanse hulst 'Blondie'

De Japanse hulst 'Blondie' lijkt erg op de andere Ilex soorten. Toch is er een interessant verschil: het blad van deze haagplant heeft een frisgroene kleur. Een haag van Japanse hulst 'Blondie' kan zelfs een goudgele schijn krijgen. De Japanse hulst 'Blondie' groeit behoorlijk snel: reken op 35 tot 40 centimeter per jaar. Op het eerste gezicht lijkt de Japanse hulst 'Blondie' erg op de buxus, met als subtiele verschil de kleur. Ben je gecharmeerd door het formele uiterlijk van de buxus, maar dan net even anders? Dan zou de Japanse hulst 'Blondie' zo maar eens jouw ideale buxusvervanger kunnen zijn.

Zoals je ziet zijn er aardig wat prachtige soorten Japanse hulst die populair zijn als buxusvervanger. Doordat elke soort zijn eigen karakter heeft, is er altijd wel een Ilex soort die goed bij jou en je tuin past. Van alle buxusvervangers benadert de Ilex de buxus het dichtst. Daarnaast is het natuurlijk mooi meegenomen dat Japanse hulstsoorten geen buxusziekten kunnen oplopen. Ook de buxusrups zal deze haagplanten niet aantasten. Het sap uit het blad van de Japanse hulst is niet aantrekkelijk voor dit plaagdier. Kijk snel in onze webshop welke soort Japanse hulst het mooist in jouw tuin zal staan!