Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
€ 206,70
Sluiten
Voeg toe aan verlanglijst

Watercipres Kant-en-klaar Hagen 200 cm Kant-en-klaar Hagen

Metasequoia glyptostroboides
Beschikbaar

Productinformatie

Deze bijzondere conifeer is uitstekend geschikt voor een natte ondergrond en kleurt bovendien mee met de seizoenen. De watercipres is de enige haagconifeer waarvan de naalden in de herfst verkleuren en in de winter uitvallen. In de herfst worden de naalden oranjebruin van kleur. We leveren deze watercipres als kant-en klare haag van 1 meter breed en 200 cm hoog.

Toon meer Toon minder
  • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
  • Zeer winterhard Zeer winterhard
Maximale breedte in cm
> 500
Maximale hoogte in cm
> 1000
Formaat (bij levering)
200 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
100L Pot
Kwaliteit
Kant-en-klaar Hagen
Aantal per strekkende meter
1
Bladkleur
Lichtgroen
Giftig
Nee
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Metasequoia glyptostroboides
Eigenschappen
Weinig onderhoud, Snelle groeier, Zeer winterhard, Prachtige herfstkleur
Minimale besteleenheid
3
  • Aantal: Prijs:
  • 3+ € 206,70
  • 6+ € 181,10

Productinformatie

Omschrijving

De Metasequoia glyptostroboides, beter bekend als de watercipres is een bijzondere plant die sterk verschilt van zijn naaste verwanten. In tegenstelling tot andere coniferen, groeit deze namelijk graag op natte, of zelfs drassige grond. In combinatie met zijn prachtige herfstkleur, nog een unieke eigenschap onder coniferensoorten, is deze plant echt een unieke toevoeging aan je tuin of erf. Verder is de watercipres niet veeleisend en gemakkelijk in het onderhoud. Wel groeit hij relatief snel dus is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Met dit grote haagelement zet je meteen een hoge, zichtdichte haag neer van 200 cm hoog.

Herontdekt en gered door tuiniers

Er werd lange tijd gedacht dat deze bijzondere plant was uitgestorven. Het woord 'sequoia' in zijn wetenschappelijke naam wijst op zijn verwantschap aan de beroemde reuzensequoia uit de Verenigde Staten. Op dit moment is de watercipres de laatste overlevende soort van zijn soort die we nog kennen, men dacht dat hij was uitgestorven maar werd in de jaren zestig van de twintigste eeuw opnieuw ontdekt. Het zou dus kunnen dat er meer soorten watercipres worden herontdekt! Toen deze mooie boom opnieuw ontdekt werd, brak deze al snel door bij tuinders die zijn unieke eigenschappen goed konden waarderen. Zo werd de watercipres die bijna was uitgestorven, snel een populaire boom die je in tuinen overal ter wereld kunt zien staan.

Nadat de naalden van de watercipres hun herfstkleuren krijgen, vallen ze ook uit. Daarom is een haag van watercipres niet compleet zichtdicht in de winter. Doordat hij vrij dicht vertakt groeit geeft hij alsnog wel beschutting, maar minder dan een wintergroene haagplant. Door de uitvallende naalden slaat deze plant ook een bijzondere brug tussen formele en informele hagen. In de lente en de zomer is het gemakkelijk om een watercipres te verwarren met gewone taxus of levensboom.

Je Metasequoia glyptostroboides goed verzorgen

Watercipressen zijn weerbarstige planten die houden van een vochtige grond. Goed water geven is daarom belangrijk, net als het uitzoeken van een grondsoort die vocht iets beter vasthoudt. Hoewel hij winterhard is, gedijt watercipres beter op een warmere plaats. Bij jongere planten is het belangrijk om vaak te snoeien, want dit helpt de stam om recht omhoog te groeien. Hoewel deze soort niet zo groot wordt als de reuzensequoia kan zijn groei wel uit de hand lopen als hij niet wordt bijgehouden. Bij oudere planten remt het groeitempo af en is eenmaal snoeien per jaar voldoende. Mei en juni zijn daarvoor de meest geschikte maanden.

Bij deze kant en klare watercipressenhaag leveren we een druppelslang die lang genoeg is voor het bestelde aantal meters haag. Bekijk de afbeelding hiernaast om te weten hoe je de druppelslang in elkaar kunt zetten.

Toon meer Toon minder