Kant-en-klaarhaag kopen

Als je een mooie haag online aanschaft, wil je niet te lang wachten totdat deze volgroeid is. Daarom kun je in de webshop van Haagplanten.nl kant-en-klaarhaag kopen. Kant-en-klaarhagen zijn hagen die wat langer op de kwekerij zijn gebleven en al hun uiteindelijke, volwassen vorm hebben bereikt. Je krijgt dus een volgroeide haag aan huis geleverd. Plant je een kant-en-klaarhaag in je tuin, dan hoef je niet maanden te wachten totdat je haag hoog genoeg is om je tuin te beschermen tegen inkijk, maar heb je direct de privacy die je verdient. Veel van deze volgroeide haagplanten zijn zwaar, dus het is geen goed idee om ze in je eentje te gaan planten! Vraag buren of vrienden om hulp. Samen heb je de haag binnen een halve dag staan.

Kant-en-klaarhaag in de tuin
Kant-en-klaarhaag online kopen in de webshop

Kant-en-klaarhaag in de tuin

Om een kant-en-klaarhaag te planten moet je eerst een geul graven die diep genoeg is dat het wortelstelsel goed in de grond zit. Je kunt eventueel mest of plantenvoeding door de aarde mengen om de tuingrond wat vruchtbaarder te maken. Of je haag hier behoefte aan heeft is afhankelijk van welke soort het is. Zet de haag goed rechtop en doe de aarde terug in de geul. Geef een beetje water en laat je haag voorlopig verder met rust, geef alleen water wanneer je ziet dat de grond droog is geworden. Zo simpel is het om een kant-en-klaarhaag in je tuin te planten! Op Haagplanten.nl kun je opzoeken wanneer je jouw kant-en-klaarhaag moet snoeien en wanneer de bloeiperiode is.

Kant-en-klaarhaag online kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Kant-en-klaarhaag online kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Omdat een kant-en-klaarhaag een volgroeide haag is, een haag die zijn volwassen vorm heeft bereikt, is hij natuurlijk duurder dan een losse, onvolgroeide haagplant. Maar bedenk dat het aanschaffen van een kant-en-klaarhaag je ontzettend veel tijd scheelt. Je hoeft niet langer maanden te wachten om een hoge haag in je tuin te hebben staan. Plant je een kant-en-klaarhaag, dan ben je voorlopig klaar. Je hoeft alleen zo nu en dan water te geven en je haag eens in de zoveel tijd te snoeien. Ook betaal je voor het transport. Een volgroeide haag is immers zwaar en kwetsbaar, dus het kost wat meer moeite om hem van de kwekerij naar jouw huis toe te brengen.

Wanneer je op de productpagina voor kant-en-klaarhagen kijkt, zie je dat de prijzen nog weleens kunnen verschillen onderling. Dat komt omdat sommige haagplanten moeilijker te kweken zijn dan andere en hele specifieke eisen stellen aan de bodem en de omgeving. Maar juist deze hagen zijn ontzettend de moeite waard om te planten, juist omdat ze kostbaar en bijzonder zijn. Je zult er gegarandeerd de aandacht mee trekken, dat weten we wel zeker! Dus neem snel een kijkje in de webshop en vindt dé haagplant voor jou!