Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Kant-en-klaarhagen planten

Kant-en-klaarhagen zijn een perfecte oplossing voor mensen die wel graag een mooie, volle haag om hun tuin hebben staan, maar geen zin of tijd hebben om daar jaren op te wachten. Voornamelijk in nieuwbouwwijken worden vaak kant-en-klaarhagen gebruikt om de wijk snel een vrolijk gezicht te geven. Zo’n mooie groene haag ziet er natuurlijk veel uitnodigender uit dan een paar kale takjes, die nog jaren nodig hebben om een echte haag te worden. Doordat kant-en-klaarhagen al helemaal uitgegroeid zijn, kost het wel wat meer moeite om kant-en-klaarhagen te planten dan planten die los geleverd worden. Daarom hebben wij wat tips bij elkaar gezet voor het planten.

Kant-en-klaarhagen planten: de voorbereiding

Als je een kant-en-klaarhaag besteld hebt bij Haagplanten.nl, weet je ook precies wanneer de planten geleverd worden. Dat is handig, want zo kun je je goed voorbereiden op het planten. Om te beginnen heb je een geul nodig, waarin de haag geplant gaat worden. Handig is, om een touwtje te spannen over de afstand waar de haag moet komen te staan. Zo weet je zeker dat de geul recht is. Het zou zonde zijn om een schots en scheve haag te hebben! De geul moet zo diep zijn dat alle wortels van de plant erin verdwijnen. Het verschilt per plantensoort soms hoe diep dat is. Het kan dus zijn dat je na de levering vast wat aarde terug moet gooien, of juist iets dieper moet graven.

Kant-en-klaarhagen planten: de voorbereiding
Kant-en-klaarhagen planten: het planten

Kant-en-klaarhagen planten: het planten

Onze kant-en-klaarhagen worden voor je deur afgeleverd. Je moet ze daarna zelf naar de goede plek in de tuin brengen en in de grond stoppen. Zeker met onze grote haagelementen is het aan te raden om hier wat hulp bij te vragen. De volwassen planten en de aarde in de container kunnen samen behoorlijk zwaar zijn, tot wel 150 kilo op een regenachtige dag. Het is dus helemaal geen aanstellerij om die met twee of drie man te tillen. Zet de haagelementen in de grond en gooi de aarde terug. Zorg er altijd voor dat de wortels helemaal onder de grond zitten en de stam zoveel mogelijk boven de grond. Als de kant-en-klaarhaag geleverd wordt in een plastic container, moet deze eerst verwijderd worden. De kartonnen containers mogen wel mee de grond in. Deze zijn biologisch afbreekbaar.

Kant-en-klaarhagen planten met Haagplanten.nl

Kant-en-klaarhagen planten met Haagplanten.nl

Haagplanten.nl is een goede plek om je kant-en-klaarhagen te kopen. Wij zijn altijd op zoek naar de hoogste kwaliteit en je kunt er bij ons dus vanuit gaan dat je nieuwe haag er mooi en vol uitziet. Wij hebben echt passie voor ons vak en dat is absoluut terug te zien in het uiterlijk van onze haagplanten. Speciaal voor jou selecteren wij alleen het beste van het beste.