Kardinaalsmuts 'Vegetus' Euonymus fort. 'Vegetus'

De Euonymus fortunei 'Vegetus' of Japanse kardinaalsmuts is een wintergroene haagplant die heel geschikt is voor lage sierhaagjes. De Japanse kardinaalsmuts ziet er vrolijk en informeel uit en kan je tuin makkelijk een gezellige uitstraling geven. In het najaar krijgt deze haagplant oranje-rode besjes, die hem nog extra kleurrijk maken. Je kan de Japanse kardinaalsmuts het hele jaar door snoeien, hoewel je dat beter niet kan doen als het vriest. In de winter gaan de bladeren soms een beetje slap hangen, maar als de vorst voorbij is trekt dat weer bij. De bladeren vallen nooit uit.

Lees meer
€ 4,09
€ 4,09" />

* Verplichte velden

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

* Verplichte velden

* Verplichte velden

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Kardinaalsmuts 'Vegetus' Euonymus fort. 'Vegetus'
€ 4,09

Prijsoverzicht

Formaat 10+ 15+ 50+ 200+
25-30 cm € 4,09 € 3,49 € 3,19 € 2,99

Omschrijving

De Japanse kardinaalsmuts is een makkelijke plant. Hij kan in zon, halfschaduw of schaduw geplant worden en ook wat betreft grondsoort heeft hij geen grote voorkeur. Hij kan dus in principe in elke tuin geplant worden. Wat hem ook makkelijk maakt is dat hij het hele jaar door te snoeien is, zoals hierboven al gezegd is. Dit kun je dus doen wanneer het jou uitkomt.

De kardinaalsmuts 'Vegetus' groeit niet zo hoog. Hij is dus niet geschikt om afscheidingshagen van te maken, bijvoorbeeld in plaats van een schutting. Wel is hij erg geschikt om sierhaagjes van te maken. Je kunt de Japanse kardinaalsmuts bijvoorbeeld gebruiken om een bloemenperkje mee te omranden, of om je terras af te scheiden van de rest van je tuin. Voor een extra kleurrijk effect kun je ook de Japanse kardinaalsmuts afwisselen met andere soorten kardinaalsmuts, zoals de twee 'Emerald'-varianten die wij ook aanbieden.

Producteigenschappen

Geschikt als Bodembedekker, Groep, Haag
Winterhardheid Goed winterhard
Groei Anders
Groei per jaar Normaal (20 - 40 cm)
Grondvochtigheid Normaal
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Zand
Standplaats Kustregio, Landelijk, Halfschaduw, Schaduw, Zonnig
Eigenschappen Balkon geschikt, Wintergroen, Zonder doorns