Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Kindvriendelijke tuin

Wie jonge kinderen heeft, wil zijn tuin natuurlijk zo veilig mogelijk maken. Maar dat hoeft niet ten koste van de uitstraling van je tuin te gaan. Er zijn genoeg wintergroene haagplanten en bloeiende, bladverliezende haagplanten die in een kindvriendelijke tuin passen. Met een passende haag maak je jouw tuin tot een genot voor het hele gezin. Kinderen hebben genoeg speelruimte in een frisse, groene omgeving, terwijl jij niet alleen kunt genieten van hoeveel plezier zij daar hebben, maar ook van een prachtige haag. Een mooie haag ziet er immers een stuk mooier uit dan een kale tuinmuur of een houten schutting. Heb jij tips nodig over welke haag het beste in een tuin past waar vaak kinderen rondrennen? Wij helpen je graag.

Hagen zonder giftige bessen

Allereerst is het belangrijk dat de planten in een kindvriendelijke tuin niet giftig zijn. Vooral bessen kunnen verleidelijk zijn om eens te proeven. Zeker als kinderen in de fase zijn dat ze de wereld ontdekken door dingen in hun mond te stoppen. De taxus is bijvoorbeeld een prachtige haagplant, maar de opvallende, felrode bessen zijn zeer giftig. Je kunt dit tegengaan door een taxushaag te planten waar geen bessen aan groeien, zoals de mannelijke taxus media ‘Hillii’. Als je graag een coniferenhaag in je tuin hebt, kun je ook voor een andere conifeer gaan, zoals de leylandiihaag, de Californische cipres of een thujahaag. Houd er wel rekening mee dat de huid bij aanraking met de bladeren van een conifeer licht geïrriteerd kan raken.

Hagen zonder giftige bessen
Kindvriendelijke privacyhaag

Kindvriendelijke privacyhaag

Ook een laurierhaag is ondanks zijn mooie voorkomen af te raden, omdat de vruchten en bladeren van deze haagplant eveneens giftig zijn. Natuurlijk zijn er hagen waarvan de onderdelen niet giftig zijn. De gele kornoelje, de krentenboom, de weigela, de meidoorn en de vuurdoorn hebben allemaal eetbare vruchten, al hebben de laatste twee doorns die gemeen scherp kunnen zijn. Verder heb je natuurlijk het liefst een haag die het hele jaar dicht vertakt is, zodat de kinderen er niet doorheen of onderdoor kunnen. Een beukenhaag of de daarop lijkende haagbeuk zijn bijvoorbeeld populaire hagen die een goede toevoeging zijn aan een kindvriendelijke tuin. Dat geldt ook voor de liguster. Deze soorten zijn trouwens allemaal zeer geschikt als privacyhaag, omdat ze makkelijk tot boven ooghoogte groeien en normaal gesproken de hele winter lang hun bladeren behouden.

Kindvriendelijke haag online kopen

Kindvriendelijke haag online kopen

Een tuin is pas echt kindvriendelijk als jij je geen zorgen hoeft te maken als je even niet kijkt. Met een van onze kindvriendelijke haagplanten kunnen de kinderen in ieder geval naar hartenlust in de tuin spelen zonder dat ze te maken krijgen met steken van doorns of giftige bessen en bladeren. Zo geef je jouw kinderen een prachtige groene omgeving waar ze mooie jeugdherinneringen kunnen opdoen.