Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Klimop planten

De klimop, ook wel bekend als de hedera: een prachtige klimplant die erg geschikt is als haagplant, hoewel niet veel mensen dit doorhebben. We zijn daarom maar al te blij om de klimop aan te prijzen. Natuurlijk gaat een Klimop planten net even anders in zijn werk. Vaak worden klimopplanten tegen een muur of schutting aangeplant, zodat ze omhoog kunnen klimmen. Maar een klimop als haag heeft natuurlijk een heel andere soort vorm. Gelukkig is het planten van een klimop niet zo moeilijk als het lijkt. Wij leggen hieronder uit hoe je dit moet doen.

Klimop planten in de tuin
Klimop kopen in de webshop

Klimop planten in de tuin

Om ervoor te zorgen dat de klimop in een haagvorm groeit en niet over de grond gaat kruipen moet je hem vastmaken aan gaashekwerk. Zoals altijd bij het planten moet je een diepe geul graven, zodat de wortels goed de ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Per meter moet je ongeveer vijf plantjes planten, zodat wanneer ze gaan groeien de gaten mooi worden opgevuld maar de takjes elkaar niet te veel in de weg zitten. Vervolgens bind je de plantjes vast aan het hekwerk, uiteraard niet te strak, anders beschadig je de takjes. Geef in het begin redelijk veel water, maar ook weer niet té veel. Het water moet niet de grond uitstromen.

Heb je je klimop eenmaal geplant, dan heb je er verder weinig werk aan. Eerst moet je haag eens goed gaan groeien. Pas na enkele maanden kun je gaan snoeien. Snoei je ieder jaar een paar keer, dan krijg je een prachtige, volle klimophaag met een strakke vorm. De klimop zal echter nooit zo strak worden als een buxushaag of een conifeer, daar is het de plant niet voor. Maar dit is ook wat hem uniek maakt. We zijn blij om te zien dat steeds meer mensen de klimop als haagplant ontdekken en dat klimophagen in steeds meer voor-en achtertuinen te bewonderen zijn. Het is immers een makkelijk te planten en te verzorgen haagplant die nooit zal gaan vervelen en ook nog eens wintergroen is.

Klimop kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Net zoals onze andere haagplanten is de klimop bij ons in verschillende varianten te krijgen, maar altijd voor een goede prijs. Een lage prijs betekent bij Haagplanten.nl niet dat de haagplanten ook van een lage kwaliteit zijn: integendeel. Geen enkele haagplant verlaat de kwekerij zonder dat hij meerdere keren gecontroleerd is op eventuele zwakheden. Je mag er dus altijd vanuit gaan dat de haagplanten die je bij ons bestelt zich goed zullen ontwikkelen in jouw tuin, dus ook onze klimop. Bestel je bij ons een klimop, dan kun je deze binnen enkele werkdagen in huis verwachten. Naast producten bieden we ook informatie, zodat je goed voorbereid bent op de komst van je haagplant.