Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Klimop snoeien en verzorgen

De klimop (hedera) is waarschijnlijk niet de eerste naam die in je opkomt als je aan typische haagplanten denkt. Toch is deze klimmer een prima haagplant, vooral dankzij twee belangrijke eigenschappen die hij bezit: het is een snelle groeier en hij is wintergroen. Er is niets wat onze klanten liever willen dan een haag die snel groeit en die wintergroen is! Coniferen worden heel vaak geplant omdat ze wintergroen zijn, maar de bladvorm van de klimop zorgt voor een haag met een uniek en speels uiterlijk. Klimop snoeien en verzorgen kan lastig zijn wanneer je niet goed weet wat je doet, maar wij zijn er om je een eindje op weg te helpen.

Klimop snoeien

Aangezien de klimop een snelle groeier is, zal je hem ieder jaar een keer of twee moeten snoeien. Snoeien is belangrijk om de klimop vitaal en gezond te houden. Naarmate de klimop ouder wordt, zal hij gaan verhouten. Regelmatig snoeien helpt om dit proces tegen te gaan. Een algemene regel is verder dat snoeien ervoor zorgt dat een haag nog voller en dus dichter wordt. Dit is vooral goed te zien bij coniferen als de taxus of de levensboom, die een dichte groene muur zullen gaan vormen om de tuin heen. Dankzij zijn grote blad zal ook de klimophaag zichtdicht worden. Een groot voordeel hiervan is dat je in je tuin kunt zitten zonder dat iedereen je kan zien.

Klimop snoeien
Klimop verzorgen

Klimop verzorgen

Een klimophaag staat het liefst in een vochtige bodem waar hij veel voeding uit kan halen. Mocht de grond in je tuin onvruchtbaar of droog zijn kun je er humusrijke plantenvoeding doorheen mengen. De klimop doet het goed in zowel de (half)schaduw als in de volle zon, maar zonlicht zal het blad wel doen verkleuren. Dit zorgt wel weer voor een grappig effect. Verder heeft een klimophaag weinig verzorging nodig, net zoals de meeste andere haagplanten overigens. Mocht je een fout maken tijdens het snoeien of iets dergelijks, dan is dat ook geen probleem, want de klimop heeft een erg goed herstellingsvermogen.

Klimop online kopen

We verkopen verschillende soorten klimop in de webshop, naast een heleboel andere haagplanten natuurlijk. Op onze site vind je zowel de populaire haagplanten (denk: taxus, buxus, Japanse lariks) als wat meer zeldzame soorten. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze een waardevolle toevoeging zijn aan je tuin. Dus waar je ook voor kiest, je maakt altijd een goede keuze! De klimop is waarschijnlijk één van de makkelijkste haagplanten, vooral ook om te snoeien. Dit maakt de klimop erg geschikt als haagplant voor beginnende tuiniers. Heb je dus nog niet zoveel ervaring in de tuin, bestel voor een zacht prijsje een klimophaag en ga aan de slag!

Lees ook meer over klimop planten.