Kornoelje als haag

Kornoelje als haag

Kornoelje is een hele sierlijke, informele haagplant. Doordat hij in verschillende kleuren leverbaar is, staat hij altijd mooi in uw tuin. Bepaalde soorten kornoelje zijn inheems. Voornamelijk rode kornoelje kom je in Nederland veel in het wild tegen. Rode kornoelje heet niet alleen zo vanwege de rode bloemen, maar ook de twijgen van deze plant zijn rood. Dit zorgt ervoor dat het zelfs in de winter, als de bladeren naar beneden zijn gevallen, nog een feestelijk aanblik geeft in de tuin.

Kornoelje in de tuin
Kornoelje kopen

Kornoelje in de tuin

Kornoelje is een plant die in elk seizoen iets bijzonders te bieden heeft voor uw tuin. In de warme tijd van het jaar staat deze plant sowieso mooi in het blad. In het voorjaar komen daar nog sierlijke bloesems bij. Later in het jaar, als de bloesems uitgebloeid zijn, maken deze plaats voor rode besjes. Die besjes zijn niet eetbaar, maar zien er wel heel leuk uit. Ook in de winter zijn de kale, gekleurde takken nog een gezellig gezicht. Met kornoelje breng je echt de seizoenen de tuin in.

Doordat kornoelje bladverliezend is en een niet zo dichte groeivorm heeft, is het vooral een geschikte plant voor informele hagen die niet per se bedoeld zijn om de tuin af te schermen van de rest van de wereld. Kornoelje is bijvoorbeeld heel geschikt voor lagere, landelijke haagjes, bijvoorbeeld langs een tuinpad op het platteland. Omdat kornoelje een inheemse plant is, zal een haag van kornoelje er al snel heel natuurlijk uitzien. Ook kan deze plantensoort heel goed tegen ons klimaat. Kornoelje is winterhard bij temperaturen tot -35 graden. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat deze haagplant de winter niet overleeft.

Kornoelje online kopen

Kornoelje online kopen

Bij Haagplanten.nl kun je een heleboel verschillende soorten kornoelje kopen. Tussen onze cultivars vind je rode kornoelje, witte kornoelje en gele kornoelje. Deze verschillen in kleur van bloemetjes en van takken. Ook de vorm en de kleur van de bladeren kunnen verschillen. Vooral bij de bonte kornoelje is dat een bijzonderheid: deze heeft namelijk tweekleurige bladeren. Kijk maar eens rond om te zien welke variant jij het mooiste vindt.

Onze kornoelje en andere haagplanten kun je heel gemakkelijk online kopen via onze webwinkel. Het voordeel van online kopen, tegenover een tuincentrum, is dat wij direct van de kwekers kunnen verkopen. Doordat wij onze planten niet hoeven te bewaren, is het verkopen veel goedkoper. Daardoor kunnen we ook onze klanten meer voordeel bieden. Verder is het ook handig dat je de planten niet zelf hoeft te vervoeren. Klik gewoon op ‘bestel’ en wacht tot de planten bij jou voor de deur staan. Dat is het gemak van online shoppen.