Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Lage haagplanten

Hagen heb je in soorten en maten. Sommige hagen zijn bedoeld als tuinafscheiding. Dit zijn meestal grote, hoge haagplanten – vaak coniferen of grotere loofplanten zoals laurierkers. Andere hagen zijn lager. Vooral borderhagen, hagen rond voortuinen en scheidingshaagjes tussen terrassen of groenstroken zijn meestal lage hagen. Bij Haagplanten.nl hebben wij een uitgebreid assortiment aan hoge en lage haagplanten. Deze haagplanten verschillen niet alleen in hoogte, maar ook in uitstraling, breedte en natuurlijk in manier van verzorgen en favoriete standplaats.

soorten lage haagplanten

Soorten lage haagplanten

Er zijn haagplanten die meters hoog kunnen groeien, maar die gemakkelijk kort gehouden kunnen worden, als ze regelmatig gesnoeid worden. Er zijn ook haagplanten die van nature niet zo hoog groeien. Beide kunnen lage haagplanten genoemd worden. Hoge haagplanten die ook laag gehouden kunnen worden zijn bijvoorbeeld taxus of andere coniferen, beukenhaag, haagbeuk en ook hedera kan als lage haag gebruikt worden. Deze klimplant groeit immers maar zo hoog als de ondersteuning is.

Soorten lage haagplanten
Lage haag

Dan heb je nog de echte lage haagplanten. Een bekende lage haagplant is de buxus. Buxus is een ideale plant om lage, formele haagjes van te maken. Hij heeft een dicht vertakte structuur en kleine blaadjes. Daardoor is de buxus heel gemakkelijk in vorm te snoeien, zowel in een nette haagvorm als in een meer creatieve vorm. Vind je het leuk om een lage, bloeiende haag te hebben, dan hebben wij ook nog opties voor je. De heesterganzerik is bijvoorbeeld een laagblijvende haag met mooie bloemetjes. Ook de bruidsbloem, of de sneeuwbes ‘Magic berry’ vallen in deze categorie. Wil je echt een wild groeiende haag? Kies dan bijvoorbeeld voor een vlinderstruik.

lage haag

Lage haag

Wanneer gebruik je dan een lage haag? Bovenaan dit artikel zijn al een paar opties genoemd. Veel mensen hebben lage haagjes in hun tuin om bijvoorbeeld twee terrassen van elkaar af te scheiden, of om een border van het pad te scheiden. Creatieve tuiniers kunnen zich eens wagen aan vormsnoei met bijvoorbeeld buxushaagjes. Zo kun je hele beeldhouwwerken in je tuin zetten. Onze lagere tuinplanten kunnen natuurlijk ook heel goed in een border staan als solitaire plant of in een cluster. Hortensia of spierstruik kunnen heel leuk zijn als vaste planten.

Lage haagplanten kopen op Haagplanten.nl

Lage haagplanten kopen op Haagplanten.nl

Bij ons op Haagplanten.nl kun je heel veel verschillende soorten lage haagplanten kopen (en natuurlijk ook hoge haagplanten die gemakkelijk laag gesnoeid kunnen worden). Om de plant te vinden die bij jou past is het het beste om gewoon onze catalogus eens door te spitten. Met de specifieke informatie per plant en de mooie foto’s die erbij staan, is het veel gemakkelijker om een keuze te maken. Mocht je er echt niet uit komen, neem dan vooral contact op met onze klantenservice. Wij zijn er om jou te helpen!