Bestel uiterlijk 24 maart 2024 en u ontvangt uw bestelling vóór Pasen!! Alleen mogelijk voor d eplanten die direct leverbaar zijn.

Master

Filters filter
13 resultaten
Laurier 'Novita'
Prunus laurocerasus 'Novita'
Vanaf
2,45
arrow-right
Laurierkers 'Genolia'®
Prunus laurocerasus 'Genolia'®
Vanaf
3,70
arrow-right
Laurier 'Mano'
Prunus laurocerasus 'Mano'
Vanaf
9,50
arrow-right
Laurier 'Elly'
Prunus laurocerasus 'Elly'®
Vanaf
4,60
arrow-right
Laurier 'Tico'
Prunus Lusitanica 'Tico'
Vanaf
12,10
arrow-right
Laurierkers 'Caucasica'
Populair
Laurierkers 'Caucasica'
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Vanaf
2,60
arrow-right
Laurierkers 'Etna'
Prunus laurocerasus 'Etna'
Vanaf
9,10
arrow-right
Laurierkers 'Herbergii'
Prunus laurocerasus 'Herbergii'
Vanaf
6,90
arrow-right
Laurierkers 'Otto Luyken'
Populair
Laurierkers 'Otto Luyken'
Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
Vanaf
3,00
arrow-right
Laurierkers 'Rotundifolia'
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Vanaf
2,12
arrow-right
Laurierkers 'Zabeliana'
Prunus laurocerasus 'Zabeliana'
Vanaf
4,90
arrow-right
Portugese laurier
Populair
Portugese laurier
Prunus lusitanica 'Angustifolia'
Vanaf
2,90
arrow-right
Laurier 'Brenelia'
Prunus lusitanica 'Brenelia'
Vanaf
6,30
arrow-right
Filters filter
13 resultaten

Strakke lijnen en vormen

Leibomen zijn er in verschillende vormen. De populairste leibomen zijn van oudsher leibomen in leivorm en leibomen in schermvorm, maar door de jaren heen is er steeds meer vraag gekomen naar leibomen die een wat andere vorm hebben. Leibomen in blokvorm vallen op door de strakke lijnen van hun groeivorm. Hierdoor hebben ze een vorm die veel weg heeft van een reguliere haag, al kiezen sommige tuiniers ervoor om deze leibomen los met ruimte ertussen in de tuin te planten om het resultaat minder aan een haag te doen denken. We leveren deze leibomen kant en klaar in blokvorm aan, dus je kunt na levering meteen aan de slag.

Omdat deze leibomen qua vorm aan hagen doen denken, vind je hier ook enkele planten die het in een gewone haag goed zouden doen. Vooral de haagbeuk (Carpinus betulus) is geschikt voor een leibomenhaag in blokvorm. Zijn takken zijn flexibel genoeg om een bepaalde kant op te leiden en haagbeuken reageren uitstekend op snoei, wat altijd een pre is voor leibomen. Verder vind je in dit gedeelte van onze webshop de treurpeer (Pyrus salicifolia 'Pendula'), die door de vorm van zijn blad en zijn hangende takken aan de treurwilg doet denken. Deze planten zijn minder geschikt om als haagplanten in te zetten, maar voor een leiboom in blokvorm zijn ze ideaal.

Leibomen in blokvorm planten

In tegenstelling tot de voordeligere versgeleide leibomen staan deze leibomen in blokvorm al volledig in blad wanneer we ze bij je af komen leveren. Je kunt ze dus meteen planten en genieten van het uitzicht, zoals dat bij een kant en klare haag ook het geval is. Net als bij een kant-en-klaarhaag moet je er overigens rekening mee houden dat de leibomen vrij zwaar kunnen zijn en hulp bij het planten daardoor een pre is. Deze leibomen gedijen op elke goed gedraineerde grond, al kan de haagbeuk natte grond verrassend goed verdragen.

Online leibomen in blokvorm kopen

Wil jij ook een leibomenhaag in zo’n bijzondere blokvorm in de tuin? Als specialist in tuinplanten verkopen we bij Tuinplanten.nl alleen maar leibomen van de beste kwaliteit. Deze koop je bij ons voor een uitstekende prijs, omdat we de leibomen rechtstreeks van topkwekers naar jouw huis verzenden.

loader
Laden...