Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
€ 19,00
Sluiten
Voeg toe aan verlanglijst

Laurier 'Rotundifolia' Pot 100-125 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Leverbaar vanaf
Week 25 juni 2022

Productinformatie

De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') is zeer geschikt voor een privacyhaag. Hij is robuust, zichtdicht en wintergroen. Wat wil je nog meer? Wij leveren deze 100-125cm hoge laurier 'Rotundifolia' in een pot.

Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
  • Wintergroen Wintergroen
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
100-125 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
3
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
10
  • Aantal: Prijs:
  • 10+ € 19,00
  • 15+ € 17,40
  • 50+ € 15,70
  • 200+ € 15,20

Productinformatie

Omschrijving

De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') is de ideale haagplant om meer privacy in jouw tuin te creëren. Dankzij de snelle groei zul je in korte tijd een hoge haag in je tuin hebben staan. Het is verstandig om de Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' regelmatig te snoeien om hem in vorm te houden. Niet alleen kan deze laurier zeer goed tegen snoeien, het helpt ook bij de groei. De laurier 'Rotundifolia' kan zowel in de volle zon als in volledige schaduw staan. Zorg dat je deze laurierhaag plant in een licht vochtige en voedingsrijke bodem. Wij leveren deze laurier 'Rotundifolia' van 80-100cm hoog in een pot.

Prachtige wintergroene haag

De meeste privacyhagen hebben vaak een formeel karakter. Denk bijvoorbeeld aan de taxus of cipressen. De Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' is een geval apart. Dit is een zichtdichte en wintergroene haag die een zeer informele uitstraling heeft. Deze laurierhaag groeit ook vrij ruim in de breedte. De prachtige, grote groene bladeren zetten dat extra sterk aan. Daarnaast groeit de laurier 'Rotundifolia' erg snel. Binnen slechts een paar jaar heb je al een privacyhaag op de gewenste hoogte.

Niet alleen is de Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' een unieke privacyhaag, het is ook een beeldschone haagplant. De frisgroene bladeren met hun glanzende bovenzijde zijn werkelijk prachtig om te zien. De witte bloemen die aan de haag bloeien en de donkere bessen die daarna verschijnen zijn niet zo groot en vallen dus niet zo sterk op. Wel trekken deze insecten en vogels aan. Zo is een laurierhaag op nog een andere manier een echte aanwinst voor jouw tuin.

De laurier 'Rotundifolia' is perfect voor jouw tuin

De Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' kan op de meeste grondsoorten goed gedijen. Let er wel op dat het geen zware klei is of andere bodemsoorten waar water makkelijk in blijft staan. De laurier 'Rotundifolia' houdt namelijk niet van natte voeten. Daarnaast is een grond met veel kalk ook een afrader voor laurierhagen. De Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' is wel goed bestand tegen vervuilde lucht. Daarom kan deze laurierhaag uitstekend in de stad gebruikt worden.

Als je de laurierhaag gaat planten moet je allereerst de pot verwijderen. Plaats de haag daarna in het midden van een geul. Bedek de wortels met aarde en druk de grond licht aan. Vergeet niet de nieuwe haag water te geven. Als de Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' eenmaal staat hoef je deze maar 1 keer per jaar te snoeien. Je kunt de laurier 'Rotundifolia' ook vaker snoeien. Zorg er dan wel voor dat dit tussen mei en september gebeurd.

Toon meer Toon minder
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!