Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
€ 7,50
Sluiten
Voeg toe aan verlanglijst

Laurier 'Rotundifolia' Pot 30-40 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Beschikbaar

Productinformatie

Deze populaire haagplant is voor veel tuinders de ideale informele privacyhaag. Hij groeit mooi breed en met zijn prachtige grote bladeren heeft hij een levendige uitstraling. Als snelgroeiende en robuuste plant kun je er altijd van op aan, zonder dat hij veel verzorging nodig heeft. Bij levering is deze laurier 'Rotundifolia' in pot al 30 tot 40 cm hoog.

Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
  • Wintergroen Wintergroen
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Opmerking bij product
-
Formaat (bij levering)
30-40 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
10
  • Aantal: Prijs:
  • 10+ € 7,50
  • 15+ € 6,60
  • 50+ € 5,90
  • 200+ € 5,10

Productinformatie

Omschrijving

De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') is een veelzijdige plant die verschillende rollen in de tuin vervullen. Hij vormt een prachtige informele haag die zowel hoog als laag te houden is. De laurier 'Rotundifolia' groeit breed uit, maar verdraagt een diepe snoei goed en is dus ook weer smal te maken. Deze plant kan snel hoog worden en is goed zichtdicht, dus ook als privacyhaag werkt hij uitstekend. Bovendien groeit hij bijna overal. We leveren deze laurier in een pot, maar hij is ook gewoon in je tuin te planten.

Waarom een haagplant in een pot bestellen?

Een haagplant wordt meestal niet in een pot gehouden. Waarom is het toch goed om haagplanten in een pot aan te schaffen? Een groot voordeel is de flexibiliteit. Een haagplant zonder pot moet snel na de levering geplant worden, anders lopen de wortels schade op. In een pot kan je nieuwe laurier zonder problemen een tijdje blijven staan. Dat is perfect voor als je een druk of onvoorspelbaar leven hebt, dan kun je het planten een tijdje uitstellen. Een tweede reden om het direct planten van je nieuwe haagplant uit te stellen is het weer. Als het te hard regent kun je je nieuwe haag nog niet planten.

Om deze planten in de grond te zetten graaf je een geul in de tuin. Zorg ervoor dat deze diep genoeg is dat de kluit van de plant net onder de grond zit. Er moet geen verhoging van de grond ontstaan bij de kluit. Vervolgens haal je de planten voorzichtig uit hun pot en ze in de geul. Hoewel deze laurier 'Rotundifolia' in pot nog niet zo hoog is, groeit hij al snel uit tot een indrukwekkende haag. Met zijn groeisnelheid van 40 tot 50 cm per jaar heb je voor je het weet een hoge haag.

Hoe verzorg ik mijn laurier 'Rotundifolia'?

Deze haagplant is bijzonder gemakkelijk en onderhoudsarm. Hij kan eigenlijk overal wel staan en heeft geen bijzondere behoeften qua voeding of grondsoort. Hij gedijt ook goed in zowel zon als schaduw. Dat betekent dat je deze haag in elke tuin precies kunt planten waar je zou willen. Zorg wel dat de grond niet teveel water vasthoudt en vermijd grond met teveel kalk. Verder is het belangrijk om te blijven snoeien, want deze snelgroeiende plant kan erg hoog en breed worden. Omdat hij ook een diepe verjongingssnoei goed verdraagt hoef je deze plant niet te vaak te snoeien. Het is niet erg om hem eenmaal in het jaar ver terug te snoeien.

Naast deze lage eisen qua onderhoud, is de laurier 'Rotundifolia' ook zeer robuust en weerbaar. Voedingsarme grond, vervuiling of slechte weersomstandigheden kunnen hem allemaal weinig maken. Dit alles maakt deze plant een zekere keuze waar je altijd van op aan kunt.

Toon meer Toon minder
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!