Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurierhaag kopen

Een laurierhaag kopen is een goed idee als je het hele jaar door bescherming wilt tegen de nieuwsgierige blikken van buren en passanten, maar een klassieke coniferenhaag, zoals een taxushaag of een leylandiihaag, iets te formeel vindt. Een laurierhaag kenmerkt zich namelijk niet door kleine blaadjes die makkelijk in een hele strakke vorm te snoeien zijn, maar door prachtige grote bladeren die aan hun bovenzijde een unieke glans hebben. De laurierhaag is het levende bewijs dat een wintergroene haag niet per se formeel of strak gesnoeid hoeft te zijn. Deze haagplantensoort verleent je tuin namelijk het hele jaar door een speelse uitstraling, of je nu op zoek bent naar een hoge privacyhaag of liever een lage borderhaag plant die de aandacht trekt.

Makkelijke laurierhagen

Laurierhagen bestaan uit planten van de laurierkers of, zoals zijn wetenschappelijke naam luidt, de prunus laurocerasus. Deze soort komt oorspronkelijk uit de Balkan en Zuidwest-Azië, maar voelt zich in ons klimaat ook prima. En omdat deze wintergroene haagplant ook bijna geen eisen stelt aan de grond waarop hij geplant wordt, is de kans dat hij ook in jouw tuin tot zijn recht komt heel groot. Alleen een kalkrijke of hele natte bodem leent zich niet al te best voor een laurierhaag. Ook stevige winden vindt een laurierhaag niet prettig. Een laurierhaag wordt dus op zijn mooist op een beschutte plek met een waterdoorlatende bodem. Wel zijn er sterkere soorten, zoals de laurierkers ‘Novita’ en de Portugese laurier, die iets beter met moeilijke omstandigheden om kunnen gaan.

Makkelijke laurierhagen
Sierlijke, wintergroene laurierhaag

Laurierhagen voor elke tuinstijl

Laurierhagen gaan perfect samen met vele tuinstijlen. Als tuinliefhebber kun je met de laurierkers alle kanten op. Omdat er verschillende soorten laurierkers zijn, is er altijd wel een type dat aansluit op jouw wensen en goed in je tuin past. Uiteraard vertonen de diverse soorten laurierkers uiterlijke gelijkenissen. Toch zijn er subtiele verschillen in de kleur en vorm van het blad. Dat maakt deze haagplant ook zo gevarieerd en uniek. Een klassieke, lage haag met een formele uitstraling creëer je bijvoorbeeld met de laurierkers ‘Zabeliana’. Ook de laurierkers ‘Otto Luyken’ leent zich uitstekend voor lagere hagen, alleen kenmerkt deze haagplant zich door een prachtige witte bloei in het voorjaar. Als je van dergelijke bloemen in je laurierhaag houdt, is de laurierkers ‘Caucasia’ ook een goede keuze. Deze kent een prachtige, uitbundige bloei gedurende de maand mei.

Sierlijke, wintergroene laurierhaag

Omdat de laurierkers vaak kortweg laurier wordt genoemd, denk je misschien meteen aan het laurierblad dat in de keuken wordt gebruikt. Dat is geen vreemde gedachte, want de laurierkers dankt zijn naam aan het feit dat zijn bladeren zo op die van de laurier lijken. Een van de belangrijkste verschillen is echter dat de bladeren van de laurierkers niet eetbaar zijn; net als de meeste onderdelen van de plant zijn deze giftig. Dat doet niets af aan de hoge sierwaarde van de plant. De bladeren zijn beeldschoon en sommige soorten, zoals de smalle laurier ‘Genolia’® en de zeer populaire laurier ‘Rotundifolia’, worden snel hoog genoeg om dienst te doen als privacyhaag.

Laurierhaag online kopen

Kant-en-klare laurierhaag kopen

Sommige soorten laurierkers zijn ook te koop als kant-en-klare haag. Dit is bijzonder handig wanneer je bijvoorbeeld net verhuisd bent en je nog een kale tuin hebt. Of als je een oude haag of schutting hebt verwijderd en je direct een volgroeid alternatief wilt aanplanten. Er zijn meerdere redenen te bedenken om een kant-en-klaarhaag aan te planten. Als je ervoor kiest om een kant-en-klare laurierhaag te kopen, heb je direct een prachtige en volgroeide haag in je tuin staan die je alle nodige privacy biedt. Er zijn verschillende soorten kant-en-klare laurierhagen, allemaal met hun eigen kenmerken. Kijk goed wat bij jouw tuinstijl past en geniet van hert ultieme comfort van een volgroeide laurierhaag.

Wat heel belangrijk is bij het aanschaffen van een kant-en-klare laurierhaag is de kwaliteit van de haag. Omdat je een volgroeide haag gaat aanplanten, moeten de planten natuurlijk wel optimaal gezond zijn. Het onderhouden van je laurierhaag doe je vervolgens zelf middels snoei en bemesting. De manier waarop de kant-en-klaarhaag is gekweekt heeft invloed op zijn vitaliteit op latere leeftijd. Wanneer de laurierhaag rustig de tijd heeft gekregen om uit te groeien tot een krachtige heester, zal hij langdurig mooi blijven. De kwekers waarmee wij samenwerken kweken hun haagplanten met veel passie en de grootst mogelijke zorg. Wanneer je een kant-en-klare laurierhaag koopt, wordt deze rechtstreeks vanuit de kwekerij naar je verzonden. Bij Haagplanten.nl weet je dus zeker dat je een laurierhaag koopt van uitstekende kwaliteit.

Laurierhaag online kopen

Laurierhagen kunnen vrij goed tegen de kou, maar woon je op een plek waar het in de winter heel koud kan worden, dan raden wij de laurierkers ‘Etna’ of de laurierkers ‘Zabeliana’ aan. Deze soorten zijn namelijk zeer vorstbestendig. Verder is de laurierhaag een wintergroene haag die niet veel van zijn eigenaar vraagt. De laurierkers blijft met één snoeibeurt per jaar heel netjes. Dat geldt zelfs voor de grotere soorten, die wel tot zo’n 60 centimeter per jaar kunnen groeien. Koop vandaag nog een mooie laurierkers en verheug je alvast op een tuin die er het hele jaar prachtig uitziet.

Heb je nog vragen over de verschillende soorten laurierkers? Of wil je een persoonlijk advies over onze haagplanten? Neem dan vooral contact op met onze klantenservice. Dat kan zowel telefonisch als via het contactformulier op de website. Ons team helpt je graag verder bij je vraag en voorziet je met plezier van professioneel advies. Samen zorgen we ervoor dat jouw tuin wordt voorzien van een prachtige laurierhaag die een mooie, groene sfeer creëert!