Laurier Genolia® Prunus laurocerasus 'Genolia'®
80-100 cm

Wie klein wil beginnen met een grote haag, is op deze pagina aan het juiste adres. Hier koop je namelijk laurier ‘Genolia’® van 80-100 cm met kluit. Laurier ‘Genolia’® is een prachtige robuuste haagplant die goed tegen een stootje kan. Hij is bijvoorbeeld zeer winterhard en kan op bijna elke standplaats wel groeien. Een prima haag voor elke plek.

Lees meer
€ 15,95
€ 15,95" />

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

Plantafstand: 1 stuk(s) per meter
(Minimum bestelaantal: 10)

Artikelnummer: prunus-laurocerasus-genolia-80-100-kluit

Levering vanaf september

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Laurier Genolia® Prunus laurocerasus 'Genolia'®
€ 15,95

Omschrijving

Laurier ‘Genolia’®, of prunus laurocerasus ‘Genolia’® in het Latijn, is een bijzonder lauriersoort. De meeste lauriersoorten zijn namelijk óf breed, óf laag. De prunus ‘Genolia’® heeft het beste van beide werelden. Het is een lauriersoort die zeker drie meter hoog kan groeien en ondertussen lekker smal blijft. Dit komt omdat de bladeren van deze laurier omhoog groeien, in plaats van opzij. Een prima oplossing dus voor tuiniers die een laurierhaag als vervanging voor hun schutting willen, maar niet zoveel ruimte in hun tuin hebben. Laurier ‘Genolia’® verdraagt ook snoei heel goed.

Producteigenschappen

Geschikt als Groep, Haag
Winterhardheid Goed winterhard
Groei Smal opgaand
Groei per jaar Normaal (20 - 40 cm)
Grondvochtigheid Normaal
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Voedselarm, Voedselrijk, Zand, Zoutig, Zuur, Zware klei
Standplaats Halfschaduw, Schaduw, Zonnig

Plant instructies

Plantinstructies potplanten

Potplanten hebben als voordeel dat ze niet direct geplant hoeven te worden na de levering. Als het weer bij de levering dus niet ideaal is, kun je ze prima een tijdje laten staan voor je ze plant, zolang ze maar genoeg water en zonlicht krijgen.

Wanneer moet ik planten?

De meeste potgekweekte planten kunnen het hele jaar door geleverd en geplant worden. Het ideale plantseizoen verschilt vaak wel per plantensoort. Lees daarom altijd even de soortspecifieke informatie.

U kunt beter niet planten bij: – Een periode van droogte – Vorst – Zware regenval (of hier vlak na) – Harde wind

Hoe bereid ik mijn tuin voor op de nieuwe haag?

Stap 1: Graaf een geul waar de haag in moet komen. Deze moet ten minste 50 cm diep en 35 cm breed zijn. Stap 2: Verwijder al het onkruid in de geul en om de geul heen (tot 50 cm van de geul af). Stap 3: Prik wat gaten in de grond voor drainage of woel de aarde los.

Wat moet ik doen als de planten geleverd zijn?

Stap 1: Zet de planten naast de sleuf, zodat je zeker weet dat de afstand klopt. Stap 2: Geef de planten water. Stap 3: Als je de planten niet meteen kunt planten, kun je ze nog een tijdje in de pot laten staan. Zorg in dat geval dat ze genoeg water en zonlicht krijgen. Stap 4: Haal de planten voorzichtig uit de pot.

Hoe plant ik mijn haag?

Stap 1: Zet de planten in de sleuf en schep de aarde terug. Stap 2: Voeg eventueel extra potgrond of wortelgroeimiddel toe. Stap 3: Druk met je hak de aarde aan, maar duw niet te hard. Stap 4: Geef de planten ruim water.