Laurier Genolia® Prunus laurocerasus 'Genolia'®
100-125 cm

Laurier is een zeer charmante plant die veel mensen maar wat graag in hun tuin hebben staan. Op deze pagina koop je laurier ‘Genolia’® met kluit van 100-125 cm. De laurier ‘Genolia’® is lekker smal vergeleken met veel andere lauriersoorten en groeit alsnog flink hoog. Een mooie haag dus voor om een kleinere tuin.

Lees meer
€ 38,90
€ 38,90" />

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

Plantafstand: 1 stuk(s) per meter
(Minimum bestelaantal: 10)

Artikelnummer: prunus-laurocerasus-genolia-125-150-kluit

Levering vanaf september

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Laurier Genolia® Prunus laurocerasus 'Genolia'®
€ 38,90

Omschrijving

De laurierkers ‘Genolia’®, of prunus laurocerasus ‘Genolia’®, zoals deze plant in het Latijn heet, is een mooie haagplant. Deze lauriersoort is heel robuust. Hij groeit op bijna elke plek (ook in de schaduw) en is zeer winterhard. Het enige waar hij niet zo goed tegen kan zijn kalkrijke of zeer vochtige bodems. In tuinen met zulke bodems is een laurierhaag sowieso niet aan te raden. Net als andere lauriersoorten heeft ook de prunus ‘Genolia’® leerachtige, donkergroene bladeren die erg groot zijn. Dit geeft de laurier ‘Genolia’® een indrukwekkend uiterlijk.

Producteigenschappen

Geschikt als Groep, Haag
Winterhardheid Goed winterhard
Groei Smal opgaand
Groei per jaar Normaal (20 - 40 cm)
Grondvochtigheid Normaal
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Voedselarm, Voedselrijk, Zand, Zoutig, Zuur, Zware klei
Standplaats Halfschaduw, Schaduw, Zonnig

Plant instructies

Plantinstructies potplanten

Potplanten hebben als voordeel dat ze niet direct geplant hoeven te worden na de levering. Als het weer bij de levering dus niet ideaal is, kun je ze prima een tijdje laten staan voor je ze plant, zolang ze maar genoeg water en zonlicht krijgen.

Wanneer moet ik planten?

De meeste potgekweekte planten kunnen het hele jaar door geleverd en geplant worden. Het ideale plantseizoen verschilt vaak wel per plantensoort. Lees daarom altijd even de soortspecifieke informatie.

U kunt beter niet planten bij: – Een periode van droogte – Vorst – Zware regenval (of hier vlak na) – Harde wind

Hoe bereid ik mijn tuin voor op de nieuwe haag?

Stap 1: Graaf een geul waar de haag in moet komen. Deze moet ten minste 50 cm diep en 35 cm breed zijn. Stap 2: Verwijder al het onkruid in de geul en om de geul heen (tot 50 cm van de geul af). Stap 3: Prik wat gaten in de grond voor drainage of woel de aarde los.

Wat moet ik doen als de planten geleverd zijn?

Stap 1: Zet de planten naast de sleuf, zodat je zeker weet dat de afstand klopt. Stap 2: Geef de planten water. Stap 3: Als je de planten niet meteen kunt planten, kun je ze nog een tijdje in de pot laten staan. Zorg in dat geval dat ze genoeg water en zonlicht krijgen. Stap 4: Haal de planten voorzichtig uit de pot.

Hoe plant ik mijn haag?

Stap 1: Zet de planten in de sleuf en schep de aarde terug. Stap 2: Voeg eventueel extra potgrond of wortelgroeimiddel toe. Stap 3: Druk met je hak de aarde aan, maar duw niet te hard. Stap 4: Geef de planten ruim water.