Laurierkers kopen

Laurierkers kopen

De laurierkers is de ideale haagplant voor iedereen die een wintergroene haag wil, maar iets anders wil dan het formele karakter van een coniferenhaag, zoals een taxushaag. Een laurierhaag snoei je namelijk niet strak; je geeft zijn grote, glanzende bladeren de ruimte, zodat hij kan uitgroeien tot een prachtige informele haag die het hele jaar groen blijft. Als je jouw privacy ook in de wintermaanden wilt beschermen, is een laurierkers kopen dus een goed idee. Maar er zijn ook kleinere soorten die zich uitstekend lenen voor het gebruik als haagplant en die het zonlicht niet uit de tuin houden. Bovendien is de laurierkers ondanks het feit dat hij een snelgroeiende haagplant is een makkelijke haagplant om te onderhouden.

Soorten laurierkers

Met afstand de meest populaire soort laurierkers is de laurier ‘Rotundifolia’. Deze laurierhaag groeit per jaar zo’n 30 tot 60 centimeter en zal dus snel hoog en dicht genoeg zijn om jouw privacy op een bijzonder sierlijke manier te beschermen. Soortgelijke laurierhagen zijn de laurierkers ‘Novita’, de laurierkers ‘Caucasica’ en de laurierkers ‘Genolia’®. De eerste is iets beter bestendig tegen ziektes, terwijl de laatste een fantastische optie is voor als jouw tuin te klein is voor de populaire ‘Rotundifolia’, omdat de ‘Genolia’® door de groei van zijn takken aanmerkelijk smaller blijft. Heb je een tuin die wat kleiner is of heb je gewoon liever een lage wintergroene haag? Dan zijn de laurierkers ‘Otto Luyken’, de laurierkers ‘Etna’ en de rijkelijk bloeiende laurierkers ‘Herbergii’ zeer charmante opties.

Voor meer informatie over de verschillende soorten laurierkers, kun je onze informatie pagina over laurierkerssoorten lezen. Natuurlijk kun je ook gewoon de omschrijving van onze verschillende soorten lezen en de planten zo met elkaar vergelijken. Elke lauriersoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen, of ze nu een bijzonder uiterlijk hebben - zoals de rijke bloei van de 'Caucasica' of de rode uitlopers van de 'Etna' - of het gewoon erg goed doen in jouw tuin. Wij hebben er vertrouwen in dat we genoeg informatie op onze site hebben om iedereen aan de meest geschikte lauriersoort te helpen. Heb je toch nog vragen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Soorten laurierkers
Onderhoud laurierkers

Laurier in de tuin

Natuurlijk heet onze website 'Haagplanten.nl' en verkopen wij ook planten die als haag bruikbaar zijn, maar dat betekent niet dat al deze planten dezelfde functie hebben en zeker niet dat ze alleen maar een haag kunnen vormen. Laurier als haagplant is vrij breed en imposant. Vooral de grotere lauriersoorten hebben de neiging nogal breeduit te groeien en zijn dus vooral geschikt voor grotere tuinen. Als je een kleinere tuin hebt, maar wel laurier wilt planten, kun je natuurlijk gewoon gaan voor een smallere variant. Voor een tuin die van nature donker is, of veel schaduw heeft, is het handig om een lauriersoort met wat lichtere bladeren uit te kiezen, want laurierhagen hebben de neiging nogal donker te zijn.

Vind je de laurier een mooie plant, maar is het niet helemaal wat je zoekt als haag? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een laurier te kopen als solitaire plant. Laurierkers kan een indrukwekkende struik zijn om een lege hoek van de tuin mee op te vullen. Ook is het mogelijk de onderste takken eraf te snoeien, zodat hij een soort boompje wordt, waar nog een bodembedekker onder kan groeien. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Onderhoud laurierkers

Hoewel de meeste soorten laurierkers heel snel groeien, hoeven ze voor een wintergroene haagplant eigenlijk helemaal niet vaak gesnoeid te worden. Eén snoeibeurt in de lente of in de herfst is voldoende. De soortgelijke Portugese laurier is wel iets veeleisender. Deze laurierhaag hoeft ook maar één keer per jaar gesnoeid te worden, maar moet direct na het aanplanten wel zorgvuldig water gegeven worden. Toch kan deze lauriersoort beter tegen de kou dan de meeste andere soorten. De laurierkers ‘Etna’ en de laurierkers ‘Zabeliana’ zijn een uitzondering op die regel, omdat die behoorlijk vorstbestendig zijn. Andere lauriersoorten zullen in Nederland ook niet al te veel moeite hebben met de winter, maar het is wel raadzaam om ze op een beschutte plek te planten. Lees op onze site meer over laurierkers snoeien en verzorgen.

Laurierkers online kopen

Laurierkers online kopen

Verder is de kans groot dat een laurierkers zich goed gaat voelen in jouw tuin. Zolang de grond niet te nat is of te veel kalk bevat, doet een laurierhaag niet moeilijk. De unieke glans van deze plant geeft jouw tuin een prachtige uitstraling. Bovendien groeit hij snel – de klimop is de enige niet-conifeer die in onze contreien sneller groeit – waardoor hij snel de juiste hoogte bereikt. Mocht hij te hoog worden, dan groeit hij gewoon weer mooi uit als je hem tot zo’n 40 centimeter boven de grond terugsnoeit. Een laurierhaag kopen levert dus een mooie tuin op!

Laurierkers kopen gaat heel gemakkelijk via onze website. Wij weten dat lang niet iedereen een volleerde hovenier is en proberen het onze klanten zo eenvoudig mogelijk te maken. Daarom hebben wij bijvoorbeeld de handige rekenhulp, waarmee je er snel achter kunt komen hoeveel planten je nodig hebt voor je haag. Bij de meeste lauriersoorten is die berekening echter niet zo ingewikkeld: één plant per meter is genoeg. Laurierkers is een brede plant en groeit als haag dus snel dicht.

Het heeft een hoop voordelen om laurier online te kopen. Ten eerste halen wij onze planten direct van de kweker. Wij hoeven ze niet tussendoor op te slaan, wat het voor jou goedkoper maakt om bij ons te bestellen. Daarnaast brengen we de planten tot voor je deur. Dat is toch praktischer dan zelf een berg planten in de auto proberen te proppen. Ook scheelt het uiteraard tijd. Zelf naar een tuincentrum of kwekerij rijden zal altijd tijdrovender zijn dan op een paar knoppen op de computer drukken. Het betalen gaat bij ons via vertrouwde wegen, zoals iDEAL. Ook daar hoef je je dus geen zorgen om te maken.