Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurierkers planten

Het verbaast ons niet dat veel mensen een laurierkers planten in hun tuin. Er zijn namelijk weinig wintergroene haagplanten met een blad dat zo mooi is als het grote, glanzende blad van de laurierkers. Bovendien is de laurierhaag een snelle groeier, waardoor hij binnen vrij korte tijd de juiste hoogte bereikt om te voorkomen dat nieuwsgierige mensen zomaar jouw tuin in kijken. Bovendien zien de kleine bessen die na de bloei aan de plant verschijnen er prachtig uit. Niet alleen dat: ze zorgen er ook voor dat vogels uw tuin graag bezoeken. Zij kunnen deze bessen namelijk wel eten, in tegenstelling tot mensen. Als je optimaal van je laurierhaag wilt genieten, is het echter wel belangrijk om hem goed te planten.

Laurierkers planten

Redenen om laurierkers te planten

Er zijn veel redenen op te noemen waarom je een laurierkers in je tuin zou willen planten. Wanneer je op zoek bent naar een prachtige tuinafscheiding die veel privacy biedt, is de laurierkers zeker het overwegen waard. Een laurierhaag combineert deze eigenschappen namelijk feilloos. De laurierkers scoort hoog op het gebied van sierlijkheid, maar heeft tegelijkertijd alle kenmerken van een volle privacyhaag. Op onze website vind je diverse soorten laurierkers. Alle typen zijn uitstekend geschikt als haagplant. Wel levert iedere soort een andere, unieke haag op. Natuurlijk lijken de verscheidene typen laurierkers op elkaar, maar er zijn toch onderlinge nuances waardoor er net een ander effect ontstaat. Welke soort het beste bij jouw tuin past hangt af van je persoonlijke smaak en de stijl van je tuin.

Sommige soorten laurierkers zijn goed in te zetten bij het creëren van een hoge tuinafscheiding. Andere typen zijn vooral geschikt om een wat lagere of middelhoge haag aan te leggen. De laurierkers ‘Herbergii’ is hiervan een goed voorbeeld. Ook de laurierkers ‘Otto Luyken’ leent zich erg goed voor het maken van een lage tuinafscheiding. Voor de laurierkers ‘Zabeliana’ geldt hetzelfde. Met deze haagplant creëer je een klassieke, strakke haag die je tuin een verzorgde en ietwat chique uitstraling geeft. Wil je liever een hoge laurierhaag planten? Dan is de laurierkers ‘Genolia’ een goede optie. Deze laurierhaag kan een hoogte van wel 3,5 meter bereiken. Ook de Portugese laurier en de laurierkers ‘Novita’ brengen hogere hagen voort. Voor welke soort je ook kiest: van de laurierkers krijg je niet snel genoeg. Met zijn prachtige blad en natuurlijke uitstraling en is deze haagplant een absolute aanwinst voor elke tuin.

Voorbereidingen voor het planten van een laurierhaag
Hoe en wanneer plant ik mijn laurierkers?

Voorbereidingen voor het planten van een laurierhaag

De aanwas van onkruid is moeilijk tegen te houden. Voordat je jouw laurierhaag plant, moet wel eerst al het onkruid verwijderd worden, zodat deze ongewenste planten niet alle voedingsstoffen opmaken die jouw nieuwe laurierhaag nodig heeft om tot een hoge, sierlijke haag uit te groeien. Als dit achter de rug is, kun je een geul in je tuin graven om de laurierkersplanten die je besteld hebt in te zetten. Natuurlijk moet deze even lang worden als de haag, maar het is ook belangrijk dat hij dieper is dan de kluit of de wortels hoog zijn. Er moet namelijk vijf centimeter losse aarde onder kunnen, omdat de wortels zich daarin makkelijker kunnen ontwikkelen. Bovendien moet er na het planten ook nog vijf centimeter aarde bovenop.

Hoe wanneer plant laurierkers

Hoe en wanneer plant ik mijn laurierkers?

Deze voorbereidingen kun je het beste treffen op de dag dat de haagplanten geleverd worden, zodat je direct tot het planten over kunt gaan. Planten houden er over het algemeen namelijk niet van om uit de grond verwijderd te worden, al hoef je een laurierkers in pot niet direct te planten. Als je ze als potplanten aangeleverd krijgt, kunnen ze overigens het hele jaar geplant worden, behalve als er sprake is van aanhoudende droogte of strenge vorst. Een laurierhaag met blote wortels kan het beste aan het begin van het voorjaar of begin herfst geplant worden. Let er in dat geval wel op dat de wortels voor het aanplanten vochtig gemaakt worden. Ongeacht hoe je de planten geleverd krijgt: let erop dat je ze rechtop in het midden van de geul zet, want alleen zo krijg je een rechte haag.

Waar plant ik mijn laurierhaag?

Waar plant ik mijn laurierhaag?

Hoewel de laurierkers zich op vrijwel iedere goed gedraineerde bodem thuis voelt, heeft deze mooie haagplant een voorkeur voor een humusrijke, lichtzure grond. Een laurier planten kun je zowel in de zon of in de schaduw doen, al heeft deze plant een voorkeur voor een plek in de volle zon of in de halfschaduw. Bovendien is de laurierkers goed winterhard – de soorten ‘Zabeliana’, ‘Etna’ en ‘Novita’ zijn zelfs zéér goed winterhard – dus ook als de nachtvorst zijn intrede doet, hoef je je geen zorgen te maken om je laurierhaag.

gezonde laurierhaag planten

Een gezonde laurierhaag planten

Wanneer je besloten hebt een laurierhaag te planten, wil je daar natuurlijk nog een hele lange tijd van genieten. Het is daarom essentieel om bij het aanplanten van een laurierhaag gebruik te maken van planten van een hoogwaardige kwaliteit. Je zou misschien niet denken dat er verschil in kwaliteit is wanneer het aankomt op haagplanten, maar niets is minder waar. Het begint allemaal al in de kwekerij. In sommige kwekerijen worden haagplanten met behulp van chemische meststoffen zo snel mogelijk opgekweekt. Zo kan er in een relatief korte periode een groot aantal planten geproduceerd worden. Dat resulteert niet zelden in zwakke haagplanten die vatbaar zijn voor ziekten.

Ook de laurierkers is een plant die rustig de tijd moet krijgen om in zijn natuurlijke tempo te groeien. Bij goede kwekerijen gebeurt dit ook. De kwekers waarmee wij samenwerken hebben een ruime ervaring met het kweken van laurierkers. De haagplanten worden met veel liefde en zorg gekweekt. Zo ontstaan er sterke, krachtige en gezonde laurierkersplanten. En die heb je nodig bij het creëren van een vitale laurierhaag. Heb je nog vragen over onze werkwijze of over onze laurierkers? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Ons team helpt je graag verder!