Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Leivorm

Versgeleide leibomen in leivorm zijn leibomen die de eerste stappen van het leiden van de takken al op de kwekerij doorgemaakt hebben, maar in jouw tuin nog wel verzorging nodig hebben om hun uiteindelijke vorm te bereiken. De leivorm is hierbij de meest bekende vorm, waarbij de takken duidelijk in verschillende verdiepingen te zien blijven. Dit zorgt ervoor dat de leibomen zelfs als ze hun bladeren al verloren hebben een typerende vorm behouden die jouw tuin een uiterst bijzondere uitstraling verleent.

Voordelen:

  • Kenmerkende groeivorm met een unieke uitstraling
  • Goedkoper dan voorgeleide leibomen in leivorm
  • Groeit goed door extra dikke, rechte stam

Nadelen:

Filteren
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Tilia europaea

Tilia europaea

Tilia europaea 'Pallida'
Vanaf € 174,00
  • Geschikt voor tuinen aan zee Geschikt voor tuinen aan zee
  • Insectenlokkend Insectenlokkend

Leibomen met mooie vormen

Leibomen staan ook wel bekend als vormbomen. Beide termen slaan op de bijzondere vormen waarin de takken geleid worden. Er zijn verschillende opties als je leibomen in de tuin wilt, maar de populairste vorm is zoals de naam waarschijnlijk al verraadt nog altijd de leivorm. Hierbij worden de takken onder elkaar in horizontale lijnen geleid, zodat er duidelijke verdiepingen ontstaan in de groeivorm van de leibomen. Dit is meteen het grootste verschil met leibomen in schermvorm. Die hebben een vergelijkbaar uiterlijk, maar daar groeien de takken en bladeren in een dichter scherm, zodat het resultaat er meer als een haag op stam uit komt te zien.

Bestel je je versgeleide leibomen bij ons, dan zijn de eerste stappen al gezet door betrouwbare kwekers bij kwekerijen met een goede reputatie. Zij hebben de takken al enigszins in hun leivorm geleid en op een raster gebonden. De verdere verzorging van de planten is hierna aan jou. Dat kost weliswaar wat meer moeite dan bij voorgeleide leibomen, die kant en klaar aangeleverd worden, maar ze zijn ook een stuk voordeliger. Snoei jaarlijks de jonge scheuten van de horizontale takken af, zodat de lijnen van de leivorm duidelijk zichtbaar blijven. Het beste moment om dit te doen is aan het begin van het najaar. Zo snoei je geen bladknoppen weg en lopen de leibomen in het voorjaar weer mooi uit.

Waar kunnen leibomen het beste staan?

De meest geschikte plantensoort voor leibomen in leivorm is de leilinde (Tilia europaea 'Pallida'). En dat is dan ook precies de leiboom in leivorm die je bij ons online kunt bestellen. Het mooie aan deze linde is misschien nog wel dat hij op bijna alle grondsoorten gedijt. Zorg voor een goede drainage, zodat zijn wortels niet te lang onder water blijven staan en geef hem een standplaats in de zon of halfschaduw. Om uitval te voorkomen plant je jouw versgeleide leibomen zo snel mogelijk nadat we ze bij jou afgeleverd hebben. Je kiest bij het afrekenen zelf je leverweek, waarin we je zullen informeren over het precieze aflevermoment van je leibomen.