Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Blokvorm

Voorgeleide leibomen in blokvorm hebben bij levering al een mooi, blokvormig pak bladeren op hun stam, waardoor je direct een mooie leibomenhaag in de tuin kunt planten. Maar je kunt de leibomen ook solitair in de tuin laten staan voor een interessant effect. Van alle leivormen lijken leibomen in blokvorm het meest op een haag die op een stam staat en dat komt niet in de laatste plaats door de strakke vorm waarin ze gesnoeid zijn. Hierdoor passen deze leibomen ook in wat modernere tuinontwerpen.

Voordelen:

  • Direct na het planten een leibomenhaag in blokvorm
  • Unieke strakke vorm

Nadelen:

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Carpinus betulus

Carpinus betulus

Carpinus betulus
Vanaf € 667,40
Pyrus salicifolia 'Pendula'

Pyrus salicifolia 'Pendula'

Pyrus salicifolia 'Pendula'
Vanaf € 667,40
  • Geschikt voor vormsnoei Geschikt voor vormsnoei
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht

Strakke lijnen en vormen

Leibomen zijn er in verschillende vormen. De populairste leibomen zijn van oudsher leibomen in leivorm en leibomen in schermvorm, maar door de jaren heen is er steeds meer vraag gekomen naar leibomen die een wat andere vorm hebben. Leibomen in blokvorm vallen op door de strakke lijnen van hun groeivorm. Hierdoor hebben ze een vorm die veel weg heeft van een reguliere haag, al kiezen sommige tuiniers ervoor om deze leibomen los met ruimte ertussen in de tuin te planten om het resultaat minder aan een haag te doen denken. We leveren deze leibomen kant en klaar in blokvorm aan, dus je kunt na levering meteen aan de slag.

Omdat deze leibomen qua vorm aan hagen doen denken, vind je hier ook enkele planten die het in een gewone haag goed zouden doen. Vooral de haagbeuk (Carpinus betulus) is geschikt voor een leibomenhaag in blokvorm. Zijn takken zijn flexibel genoeg om een bepaalde kant op te leiden en haagbeuken reageren uitstekend op snoei, wat altijd een pre is voor leibomen. Verder vind je in dit gedeelte van onze webshop de treurpeer (Pyrus salicifolia 'Pendula'), die door de vorm van zijn blad en zijn hangende takken aan de treurwilg doet denken. Deze planten zijn minder geschikt om als haagplanten in te zetten, maar voor een leiboom in blokvorm zijn ze ideaal.

Leibomen in blokvorm planten

In tegenstelling tot de voordeligere versgeleide leibomen staan deze leibomen in blokvorm al volledig in blad wanneer we ze bij je af komen leveren. Je kunt ze dus meteen planten en genieten van het uitzicht, zoals dat bij een kant en klare haag ook het geval is. Net als bij een kant-en-klaarhaag moet je er overigens rekening mee houden dat de leibomen vrij zwaar kunnen zijn en hulp bij het planten daardoor een pre is. Deze leibomen gedijen op elke goed gedraineerde grond, al kan de haagbeuk natte grond verrassend goed verdragen.

Online leibomen in blokvorm kopen

Wil jij ook een leibomenhaag in zo’n bijzondere blokvorm in de tuin? Als specialist in tuinplanten verkopen we bij Haagplanten.nl alleen maar leibomen van de beste kwaliteit. Deze koop je bij ons voor een uitstekende prijs, omdat we de leibomen rechtstreeks van topkwekers naar jouw huis verzenden.