Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Dakvorm

Voorgeleide leibomen in dakvorm leveren een tuinafscheiding op die zelfs binnen de leibomen als zeer bijzonder geldt. Deze leibomen hebben vaak een wat minder formele vorm dan bijvoorbeeld leibomen in schermvorm of leivorm, maar omdat er alleen boven in de bomen bladeren en takken groeien, hebben deze leibomen een unieke uitstraling die je bij geen enkele andere leibomenvorm vindt. Sommige tuiniers hebben het over een parasolvorm in plaats van een dakvorm. Leibomen in dakvorm zijn de perfecte keuze voor tuiniers die leibomen in wat traditionelere vormen te strak vinden.

Voordelen:

  • Leibomen in dakvorm hebben een uniek uiterlijk
  • Voorgeleide leibomen laten direct na het planten hun vorm zien

Nadelen:

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Platanus hispanica

Platanus hispanica

Platanus hispanica
Vanaf € 444,90
  • Groeit breed uit Groeit breed uit
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier

Het bijzondere aan leibomen in dakvorm

Meestal hebben leibomen die naast elkaar staan een vorm die nog het meeste doet denken aan een haag op een stam. Dit wordt nog verder versterkt door het strakke karakter van bijvoorbeeld leibomen in schermvorm of blokvorm. Net zoals bij gewone haagplanten kan het echter voorkomen dat je liever een leibomenhaag met een wat losser karakter zoekt. In dat geval is een leibomenhaag in dakvorm een uitstekende keuze die veel mogelijkheden biedt. Je kunt de leibomen naast elkaar aan de rand van je tuin planten, maar je kunt ook twee rijen tegenover elkaar plaatsen om het effect van een erehaag na te bootsen.

De dakvorm van deze voorgeleide leibomen is bijzonder en dat betekent dan ook dat niet iedere plantensoort ervoor geschikt is. Alle leibomen in dakvorm die je op dit moment in ons assortiment vindt zijn platanen. Platanen zijn van oudsher geliefde leibomen, omdat hun takken buigzaam genoeg zijn om ze een bepaalde kant op te leiden. Bovendien reageren ze goed op snoei en zullen ze hun vorm goed behouden als ze eenmaal in hun dakvorm gegroeid zijn. Omdat deze leibomen voorgeleid zijn, is het lastigste werk al verricht op de kwekerij. Het enige wat jij nog hoeft te doen is ieder jaar te takken weg te snoeien die niet in de dakvorm passen. Idealiter doe je dat in het najaar, maar wel voordat het gaat vriezen.

Voorgeleide leibomen in dakvorm online kopen

Leibomen in dakvorm zijn bijzondere leibomen voor echte fijnproevers. Die vind je niet zomaar in iedere tuinwinkel. Haagplanten.nl is echter gespecialiseerd in de beste en meest bijzondere haagplanten en leibomen. Je kunt daarom ook voorgeleide leibomen in dakvorm bij ons bestellen. Gewoon online, vanuit het gemak van je eigen huis. Daar zullen we de leibomen ook komen afleveren als je bestelling voltooid is. Je kunt de leibomen dan het beste direct planten. De leiplataan gedijt op bijna iedere goed gedraineerde bodemsoort en is zeer goed winterhard. Houd er wel rekening mee dat hij door zijn afbladderende schors vrij veel stof kan verspreiden.