Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Schermvorm

Voorgeleide leibomen in schermvorm zijn leibomen waarvan de takken en bladeren meteen na het planten al een dicht scherm vormen. Dit betekent onder meer dat deze leibomen direct beschutting bieden. In combinatie met een haag die de openingen tussen de stammen van je leibomen bedekt kunnen deze leibomen dus zelfs een mooie privacyhaag vormen. De schermvorm is een van de klassieke vormen op het gebied van leibomen. Deze groeivorm is al jaren geliefd bij tuiniers over de hele wereld en kan dus ook jouw tuin een elegante, tijdloze uitstraling geven.

Voordelen:

  • Meteen een dicht begroeide leibomenhaag in de tuin
  • Klassieke uitstraling

Nadelen:

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Carpinus betulus leiboom

Carpinus betulus leiboom

Carpinus betulus
Vanaf € 444,90
  • Dichtbegroeid Dichtbegroeid
  • Geschikt voor vormsnoei Geschikt voor vormsnoei
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Fagus sylvatica

Fagus sylvatica

Fagus sylvatica
Vanaf € 533,90
  • Formele haag Formele haag
  • Populair bij vogels Populair bij vogels
  • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur

Leibomen met een dicht netwerk aan takken en bladeren

Wie aan leibomen denkt, denkt naar alle waarschijnlijkheid aan een rij bomen waarvan de takken in een traditionele leivorm of een schermvorm geleid zijn. Het belangrijkste verschil tussen deze twee vormen is dat bij leibomen in leivorm het lijnenspel van de takken nog duidelijk te zien is, terwijl een schermvorm voor een dicht geheel zorgt. Als beschutting de belangrijkste reden is waarom je leibomen in de tuin wilt planten, zijn leibomen in schermvorm de beste keuze. En met deze voorgeleide leibomen in schermvorm hoef je niet te wachten tot de bladeren en takken voor deze beschutting gaan zorgen. Bij versgeleide leibomen in schermvorm is dit wel het geval.

Veel van de planten die we als voorgeleide leibomen in schermvorm aanbieden hebben zich al bewezen als planten met een dicht netwerk aan takken en bladeren, omdat ze ook als haagplanten gebruikt worden. Sommige tuiniers vinden dan ook dat leibomen in schermvorm wat weg hebben van een haag op een stam, al is dat bij leibomen in blokvorm nog meer het geval. De meeste leibomen in ons assortiment zijn bladverliezend, al houdt de groene beuk (Fagus sylvatica) op een beschutte plek veel bladeren vast. Het voordeel hieraan is wel dat de meeste leibomen prachtige herfstkleuren hebben. De veldesdoorn (Acer campestre 'Elsrijk') en de Perzische parrotia (Parrotia persica) staan hierom bekend.

Voorgeleide leibomen in schermvorm online kopen

Kies voor voorgeleide leibomen in schermvorm en je hebt zonder al te veel moeite een prachtige leibomenhaag in de tuin staan. De kwekers hebben er al voor gezorgd dat de takken en bladeren een mooi scherm vormen en alle leibomen die we hier aanbieden zijn makkelijke planten. Ze gedijen op vrijwel iedere goed gedraineerde bodem en hoeven maar een à twee keer per jaar gesnoeid te worden. Doe dit niet in de winter, want dan zullen de snoeiwonden minder snel herstellen. Bovendien kan de veldesdoorn gaan bloeden als je hem in de winter snoeit.

Al onze leibomen en haagplanten worden bij jou thuis bezorgd. Je hoeft de planten daarna alleen nog maar in de grond te planten en je kunt direct genieten van het resultaat.