Leiplataan Platanus x hispanica

Dat de leiplataan (platanus hispanica) zeer geschikt is om te gebruiken als leiboom verraadt zijn Nederlandse naam natuurlijk al. Door zijn kaarsrechte stam en hoge begroeiing zijn de bladeren makkelijk in dakvorm te leiden, maar ook als leiboom in leivorm doet de leiplataan het heel goed. In deze vorm is de leiplataan ruim drieënhalve meter hoog. De bladeren nemen de bovenste anderhalve meter in beslag.

Lees meer
€ 625,00
€ 625,00" />
  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Leiplataan Platanus x hispanica
€ 625,00

Omschrijving

Voor welke vorm je ook kiest, de leiplataan heeft door zijn vijflobbige, getande bladeren altijd een hele mooie uitstraling. En omdat ze zo groot zijn, zorgen ze voor genoeg beschutting. Jonge bladeren en takken zijn behaard, waardoor de leiplataan veel stof afgeeft. Dit kan het snoeien lastig maken en daarom is het raadzaam om op een regenachtige dag te snoeien. De leiplataan heeft vrij veel ruimte nodig, maar als jouw tuin die ruimte kan bieden, zijn er bijna geen mooiere leibomen dan de platanus hispanica.

Producteigenschappen

Geschikt als Haag
Winterhardheid Goed winterhard
Groei Opgaand
Groei per jaar Zeer snel (60 cm+)
Grondvochtigheid Normaal
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Voedselarm, Voedselrijk, Zand, Zoutig, Zuur
Standplaats Halfschaduw, Zonnig

Plant instructies

Plantinstructies potplanten

Potplanten hebben als voordeel dat ze niet direct geplant hoeven te worden na de levering. Als het weer bij de levering dus niet ideaal is, kun je ze prima een tijdje laten staan voor je ze plant, zolang ze maar genoeg water en zonlicht krijgen.

Wanneer moet ik planten?

De meeste potgekweekte planten kunnen het hele jaar door geleverd en geplant worden. Het ideale plantseizoen verschilt vaak wel per plantensoort. Lees daarom altijd even de soortspecifieke informatie.

U kunt beter niet planten bij: – Een periode van droogte – Vorst – Zware regenval (of hier vlak na) – Harde wind

Hoe bereid ik mijn tuin voor op de nieuwe haag?

Stap 1: Graaf een geul waar de haag in moet komen. Deze moet ten minste 50 cm diep en 35 cm breed zijn. Stap 2: Verwijder al het onkruid in de geul en om de geul heen (tot 50 cm van de geul af). Stap 3: Prik wat gaten in de grond voor drainage of woel de aarde los.

Wat moet ik doen als de planten geleverd zijn?

Stap 1: Zet de planten naast de sleuf, zodat je zeker weet dat de afstand klopt. Stap 2: Geef de planten water. Stap 3: Als je de planten niet meteen kunt planten, kun je ze nog een tijdje in de pot laten staan. Zorg in dat geval dat ze genoeg water en zonlicht krijgen. Stap 4: Haal de planten voorzichtig uit de pot.

Hoe plant ik mijn haag?

Stap 1: Zet de planten in de sleuf en schep de aarde terug. Stap 2: Voeg eventueel extra potgrond of wortelgroeimiddel toe. Stap 3: Druk met je hak de aarde aan, maar duw niet te hard. Stap 4: Geef de planten ruim water.