Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Levensboomhaag kant-en-klaar


De levensboom (Thuja) is een ongekend populaire haagplant in Nederland. De levensboomhaag wordt veelvuldig aangeplant. Dat kan ook niet anders: deze elegante conifeer is namelijk uitermate geschikt om een wintergroene en blikdichte haag mee te creëren. Wanneer je niet wilt wachten tot je levensboomhaag hoog genoeg is naar jouw zin, is een levensboomhaag kant-en-klaar aanplanten een handige optie. Een kant-en-klare levensboomhaag bestaat uit volwassen haagelementen die allen 1 meter breed zijn. De haag is al mooi op hoogte. Ideaal wanneer je jouw tuin meteen een andere uitstraling wilt geven! We sommen voor je op wat een levensboomhaag zo bijzonder maakt.

  • Een levensboomhaag vraagt geen bijzonder onderhoud en groeit op bijna alle grondsoorten goed
  • Door een levensboomhaag kant-en-klaar te kopen creëer je gelijk een fijne sfeer in een nog kale tuin
  • Een levensboomhaag is het hele jaar groen en daarnaast ook goed winterhard
  • Deze haag kan een mooie hoogte bereiken
  • Oude haag of schutting vervangen? Plaats direct een volgroeide levensboomhaag in je tuin!
De voordelen van een kant-en-klare levensboomhaag
Hoe wordt een kant-en-klare levensboomhaag gekweekt?

De voordelen van een kant-en-klare levensboomhaag

Het aanplanten van een levensboomhaag kent vele voordelen. Zo vertelden we al dat een thujahaag op nagenoeg elke grondsoort goed gedijt. Deze conifeer stelt daarnaast geen hoge eisen aan zijn standplaats: plaatsen in de zon, schaduw en halfschaduw worden prima verdragen. Ook is een levensboomhaag niet lastig te verzorgen en onderhouden. Kun of wil je niet al te veel tijd besteden aan tuinieren? In dat geval is een levensboomhaag een uitstekende keuze. 1 à 2 jaarlijkse snoeibeurten houden je mooie tuinafscheiding al in vorm. Geef daarnaast elk jaar een basisbemesting in de lente en je houdt je levensboomhaag meer dan tevreden.

Een ander voordeel van de levensboomhaag is zijn mooie uiterlijk. Een haag van thuja gaat goed samen met diverse tuinstijlen en verschillende soorten beplanting. De charmante en natuurlijke sfeer die een tuinafscheiding van levensboom in je tuin schept is lastig te evenaren door andere haagplanten. Natuurlijk zijn alle haagplanten prachtig op hun eigen manier, maar de thuja is door zijn veelzijdige karakter op vele manieren toepasbaar. Een strak en symmetrisch gesnoeide haag ligt met deze conifeer binnen handbereik, maar ook een natuurlijke thujahaag is mooi om te zien. Een levensboomhaag omlijst jouw erf hoe dan ook op schitterende wijze.

Er zijn veel tuiniers die ervoor kiezen om een levensboomhaag kant-en-klaar te kopen. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je een nieuwbouwhuis betrekt en de tuin nog volledig kaal is. Een mooie haag geeft je tuin in zo’n geval direct karakter. Ook wanneer je een oude haag of schutting gaat verwijderen is het fijn als daar meteen een nieuwe tuinafscheiding voor terug komt. Een kant-en-klare levensboomhaag biedt gelijk de nodige privacy. Onze kant-en-klare levensboomhagen zijn goed vertakt en in perfecte conditie. Zo weet je zeker dat je sterke haagelementen koopt waarmee je een gezonde haag aan kunt leggen.

Hoe wordt een kant-en-klare levensboomhaag gekweekt?

Hoe wordt een kant-en-klare levensboomhaag gekweekt?

Een kant-en-klare levensboomhaag moet op de juiste manier opgekweekt, gesnoeid en verzorgd worden. Hier wordt in de kwekerij een aantal jaren voor uitgetrokken. Het is belangrijk dat kant-en-klaarhagen in optimale gezondheid verkeren wanneer ze de klant bereiken. In de kwekerij krijgen de kant-en-klare levensboomhagen alle tijd en ruimte om zich te ontwikkelen. De grond waarin de haagplanten staan wordt voorzien van voldoende water en de precieze combinatie van de juiste voedingsstoffen en mineralen die de haag nodig heeft. Het kost wat liefde en geduld, maar uiteindelijk ontstaat daar die prachtige levensboomhaag die jouw tuin nog lang zal verrijken!

Ook is het van belang dat de kant-en-klare levensboomhaag die jij bestelt op de juiste manier naar je wordt vervoerd. Kant-en-klare haagelementen kunnen immers behoorlijk groot en zwaar zijn. De elementen dienen zo te worden verpakt dat ze onderweg voldoende lucht krijgen. Vervolgens wordt de kant-en-klare levensboomhaag zo snel mogelijk naar je toe gebracht. Om een goede kwaliteit van de haagplanten te waarborgen moeten deze geen hele lange tijd uit de grond zijn. De levensboomhaag komt dus direct vanuit de kwekerij jouw kant op. Vervolgens is het belangrijk dat je de haag het liefst nog dezelfde dag aanplant.

Levensboomhaag kant-en-klaar kopen bij Haagplanten.nl

Levensboomhaag kant-en-klaar kopen bij Haagplanten.nl

Wil jij je tuin meteen een metamorfose geven door een kant-en-klare levensboomhaag aan te planten? In onze webshop koop je de mooiste levensboomhagen op een snelle en bovendien zeer eenvoudige manier. Haagplanten.nl is jouw betrouwbare partner op het gebied van coniferen en andere haagplanten. Wij vinden het belangrijk dat jij tevreden bent met je nieuwe haag. Daarom adviseren we je graag op een eerlijke en duidelijke manier. Op onze website vind je dan ook een schat aan informatie over het planten, snoeien en verzorgen van de verschillende haagplanten.

Het online kopen van een kant-en-klare levensboomhaag wint steeds meer aan populariteit. Veel tuiniers kiezen bewust voor het gemak dat een kant-en-klare thujahaag biedt. Wanneer je een kant-en-klare levensboom bij ons bestelt, ontvang je ook een instructie van ons waarin precies staat hoe de haag aangeplant dient te worden. Zijn er toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je met alle plezier verder. Ook na de aanplant van jouw kant-en-klare levensboomhaag zijn we er voor je. We beantwoorden graag al je vragen over je nieuwe haag, waar we je ook mee kunnen helpen.

Ben je gecharmeerd van het principe van de kant-en-klaarhaag, maar past een levensboomhaag niet echt bij jouw tuin? Bij Haagplanten.nl koop je ook diverse andere soorten kant-en-klaarhagen. Zo vind je bij ons onder meer een kant-en-klare beukenhaag, taxushaag, laurierhaag, haagbeuk of ligusterhaag.