Ligusterhaag kant-en-klaar

Een van de populairste haagplanten in ons land is de liguster. In het straatbeeld komen we met regelmaat een prachtige ligusterhaag tegen. Dat is ook begrijpelijk: de ligusterhaag is immers een eenvoudig te onderhouden tuinafscheiding die je tuin tegelijkertijd een elegante uitstraling geeft. Daarnaast is de liguster een sterke haagplant die goed bestand is tegen zeewind en luchtvervuiling. Wil jij je tuin een compleet andere look geven? Bij ons is de ligusterhaag kant-en-klaar verkrijgbaar. Zo plant je meteen een volgroeide haag aan die een respectabele hoogte heeft bereikt. Er kunnen diverse redenen zijn om voor een kant-en-klare ligusterhaag te kiezen:

  • Je bent net verhuisd en in de tuin van je nieuwe woning staat nog geen beplanting
  • Je gaat een oude haag of schutting vervangen door een schitterende, groene tuinafscheiding op de juiste hoogte
  • Je bent op zoek naar een haag die goed winterhard is en wel tegen een stootje kan

De ligusterhaag: een zeer sterke tuinafscheiding

De liguster is een zeer sterke haagplant waarmee je een tuinafscheiding creëert die wel wat kan hebben. De liguster is goed winterhard. Daarnaast is een ligusterhaag semi-wintergroen: tijdens strenge winters kan de liguster een deel van zijn blad verliezen. Dit kun je overigens voorkomen door te kiezen voor de wintergroene liguster 'Atrovirens'. Deze soort verliest aanzienlijk minder blad. Zo geniet je het hele jaar door van een tuinafscheiding die jouw privacy waarborgt. Een ligusterhaag kan vrijwel overal worden aangeplant. Ook in de kuststreek waar veel zeewind waait gedijt deze haagplant uitstekend.

Woon je in een stedelijk gebied waar sprake is van relatief veel luchtvervuiling? Ook dat is geen enkel probleem voor de liguster. Deze haagplant kan wel tegen een stootje. Daarnaast is de liguster geen bijzonder veeleisende haagplant. Een ligusterhaag gedijt op de meeste grondsoorten prima. De standplaats van de haag kan in de zon, schaduw of halfschaduw zijn. Ook wat betreft onderhoud is de liguster geen heel lastige haagplant. Je kunt de ligusterhaag een of twee keer per jaar snoeien, afhankelijk van hoe strak je de tuinafscheiding wilt hebben. De beste snoeiperiode voor de ligusterhaag is tussen mei en september.

Hoe plant ik een kant-en-klare ligusterhaag?

Het planten van een kant-en-klare ligusterhaag gaat net even anders in z’n werk dan wanneer je jonge haagplanten aanplant. Een kant-en-klaarhaag bestaat namelijk uit meerdere haagelementen die allen 1 meter breed zijn. Daarnaast is een kant-en-klare ligusterhaag al volledig uitgegroeid. Toch is het planten van een kant-en-klare ligusterhaag geen heel lastig karwei. Vriest het, waait het erg hard of heeft het net flink geregend? Dan kun je beter even wachten met het aanplanten van de ligusterhaag. Deze weersomstandigheden hebben namelijk een negatief effect op het wortelstelsel van je haag.

Het beste is als je jouw kant-en-klare ligusterhaag dezelfde dag dat je ze geleverd krijgt nog kunt aanplanten. Zo blijft de goede conditie van de haagelementen gewaarborgd. Je plant een kant-en-klaarhaag door een plantgeul te graven die minimaal 35 centimeter breed en diep is. De wortels van de haagplanten moet er immers goed in passen. De aarde in de plantgeul dient vervolgens goed losgewoeld te worden. Je kunt de grond ook vermengen met aanplantgrond. Zo geef je jouw ligusterhaag een extra goede start. Vervolgens zet je de haagelementen naast elkaar in de plantgeul en kan deze dicht worden gegraven.

Het planten van een kant-en-klare ligusterhaag is een klus die je het beste met twee personen kunt doen. De haagelementen kunnen namelijk behoorlijk zwaar zijn omdat het hier om volgroeide planten gaat. Daarnaast is het handig als een persoon het haagelement op zijn plek houdt in de plantgeul terwijl de tweede persoon het gat dicht graaft. Zo weet je zeker dat jouw ligusterhaag mooi recht komt te staan. Het lijkt misschien ingewikkeld om een kant-en-klaarhaag aan te planten, maar dat zal je echt meevallen. Daarnaast is het prachtige resultaat dat dagje werk meer dan waard!

Ligusterhaag kant-en-klaar online kopen

Ben je overtuigd van het gemak dat een kant-en-klare ligusterhaag met zich meebrengt? Koop jouw ligusterhaag dan kant-en-klaar online bij Haagplanten.nl. Vele tevreden klanten gingen je voor. Niet verwonderlijk: de liguster is namelijk een schitterende haagplant die bij nagenoeg elk tuinontwerp mooi staat. Daarnaast is de liguster makkelijk te combineren met andere beplanting. Welke bloemen, struiken of bomen er ook in je tuin staan: een ligusterhaag staat hier bijna altijd mooi bij. Een ligusterhaag geeft je tuin een divers karakter. Daarnaast kun je kiezen voor een zeer strak gesnoeide ligusterhaag of juist voor een wat natuurlijker haag.

Waar je goed op moet letten bij het online kopen van een kant-en-klare ligusterhaag is de kwaliteit van de planten. Is de haag op een gezonde manier opgekweekt in de kwekerij? Hebben de haagelementen voldoende ruimte en tijd gehad om zich te ontwikkelen tot een gezonde ligusterhaag? Wanneer je jouw kant-en-klare ligusterhaag bij ons koopt, hoef je je over dit soort zaken geen zorgen te maken. Onze kant-en-klaarhagen komen van de allerbeste kwekers die een jarenlange ervaring hebben op het gebied van ligusterhagen. Deze vakkennis wordt gecombineerd met tijd, liefde en zorg. Zo ontstaan uiteindelijk onze oersterke kant-en-klaarhagen!

Wanneer je jouw kant-en-klare ligusterhaag online bestelt, zorgen wij ervoor dat de haagelementen je in goede conditie bereiken. De haag wordt zorgvuldig verpakt en zo snel mogelijk bij je bezorgd. We zorgen er altijd voor dat de haagelementen zo kort mogelijk uit de grond zijn. Dit komt hun kwaliteit ten goede. Heb je nog vragen over onze kant-en-klaarhagen? Of wil je meer informatie over de liguster? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag alles over onze mooie haagplanten en helpen je met plezier bij het uitzoeken van de perfecte plant voor jouw tuin!