Ligusterhaag kopen

Ligusterhaag kopen

De ligusterhaag: grote kans dat je hem weleens ergens hebt zien staan. Ze siert veel Nederlandse voor- en achtertuinen. Ze is vooral een bekend fenomeen in nieuwbouwwijken, omdat er ontzettend veel ligusterhagen in de tuinen van de nieuwe woningen werd geplant. Maar dat er al zoveel ligusterhagen geplant zijn, betekent niet dat jij ze niet meer zou moeten planten. De ligusterhaag wordt soms wel de perfecte haagplant genoemd en dat is zeker niet zonder reden. Een ligusterhaag kopen doe je in de webshop van Haagplanten.nl. Maar waarom zou je een liguster willen kopen? We willen graag een antwoord geven op die vraag!

Waarom een ligusterhaag kopen?
Ligusterhaag kopen in de webshop

Waarom een ligusterhaag kopen?

We zeiden in de vorige alinea dat de liguster gezien zou kunnen worden als dé haagplant. Dat komt omdat de liguster alle ideale eigenschappen die een haagplant kan hebben in zich verenigt. Een liguster heeft glad, middelgroot blad in een prachtige tint groen. Dit is echter slechts een esthetische kwaliteit natuurlijk. Wat veel belangrijker is, is dat de liguster in vrijwel alle grondsoorten goed gedijt: droog of nat, klei of zand, het maakt niet uit. Ook kan de liguster goed tegen vervuiling, dus ze is heel geschikt om in een stedelijke omgeving geplant te worden. Het enige waar een ligusterhaag niet goed tegen kan is een grond waar veel water in blijft staan. Net zoals bij veel haagplanten zullen dan de wortels gaan rotten.

De liguster is semi-wintergroen. Dit betekent dat ze haar blad niet zal verliezen in de winter, tenzij het een flink aantal graden onder nul wordt. Met de klimaatveranderingen die nu aan de gang zijn zal dit echter niet vaak meer voorkomen, zeker niet in Nederland. Voor tuineigenaren heeft de opwarming van de aarde dus toch enkele (misschien wat wrange) voordelen te bieden. Snoeien moet hoe dan ook in de herfst gebeuren, voordat de winter aanbreekt. De liguster is erg geschikt om te snoeien en zal zich goed van een snoeibeurt kunnen herstellen.

Ligusterhaag in de tuin

Ligusterhaag is dus een plant die het grootste deel van het jaar groen blijft en is daarom een prima haag voor wat privacy. Toch zul je liguster niet vaak tegenkomen als hoge tuinafscheiding. Veel vaker wordt liguster gebruikt als haag voor in de voortuin, of als afscheiding voor bijvoorbeeld een tuinpad. Dit is waarschijnlijk omdat planten als laurier, hulst of coniferen betrouwbaarder zijn als het aankomt op privacy in de winter. Een voordeel van ligusterhaag tegenover deze haagplanten is wel dat liguster vaak lichter van kleur is en ook minder ruimte inneemt. Dit geeft je tuin een meer open uitstraling

Liguster is gemakkelijk in een nette vorm te snoeien. De kleine blaadjes en nauw vertakte structuur zijn ideaal om een formele haag mee te vormen. Soms wordt liguster zelfs gebruikt voor vormsnoei. Als je creatief aangelegd bent, is liguster dus ook een prima keuze. Liguster is een snelle groeier, wat betekent dat een ligusterhaag in vrij korte tijd van een paar losse plantjes naar een nette, strakke haag gaat. Nadeel hiervan is wel dat hij ook snel weer uit zijn vorm groeit en één snoeibeurt per jaar dus niet genoeg zal zijn om een nette haag te houden.

Ligusterhaag kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Liguster is dus een mooie formele haag, maar als losse plant is hij ook erg leuk. Een liguster kan ongesnoeid uitgroeien tot een charmante struik of boompje dat prima een lege plek in de tuin op kan vullen. Door de lichte kleur van de bladeren en de structuur van de takken (die vrij open is wanneer hij niet als haag gebruikt wordt), is het een boompje dat niet al teveel schaduw in de tuin zal veroorzaken, maar toch een groene noot kan vormen.

We zeiden al dat liguster een plant is die op bijna alle plekken wel kan groeien. Het zal dan ook niet als verrassing komen dat er naast snoeien maar weinig hoeft te gebeuren aan verzorging voor deze plant. Na het aanplanten is het handig om de ligusterhaag veel water te geven en zeker de eerste paar weken goed onkruidvrij te houden. Als de jonge planten eenmaal gesetteld zijn, zul je er weinig moeite voor hoeven doen om je haag in leven te houden.

Ligusterhaag kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Nu je weet waarom je een ligusterhaag zou moeten kopen, is het handig om uit te leggen hoe je er één kunt bestellen. Op de homepagina kun je een overzicht vinden van alle soorten haagplanten die we verkopen op de website. Klik in dit overzicht op ‘liguster’ en je komt op de productpagina met alle soorten ligusters die wij verkopen. Klik op één van de soorten en je krijgt informatie te lezen. Scroll naar beneden en je bent klaar om te bestellen! Bestellen betekent bij ons dat je je product binnen twee werkdagen in huis hebt. Bij ons koop je alleen de beste kwaliteit haagplanten voor de laagste prijs, dit geldt uiteraard ook voor onze ligusterhagen. Dát is de service van Haagplanten.nl!

Wij hebben geprobeerd om onze site zo overzichtelijk mogelijk te houden. Zo hebben we een rekenhulp, om te checken hoeveel planten je nodig hebt voor hoeveel meter haag. Ook hebben we uitgebreide informatie over alle planten die we verkopen. Heb je nu alsnog een vraag over een bepaalde plantensoort of over onze webwinkel? Dan kun je natuurlijk terecht bij onze klantenservice. Wij zijn online bereikbaar en helpen je graag uit de brand.