Ligusterhaag kopen

Ligusterhaag kopen

De ligusterhaag: grote kans dat je hem weleens ergens hebt zien staan. Ze siert veel Nederlandse voor- en achtertuinen. Ze is vooral een bekend fenomeen in nieuwbouwwijken, omdat er ontzettend veel ligusterhagen in de tuinen van de nieuwe woningen werd geplant. Maar dat er al zoveel ligusterhagen geplant zijn, betekent niet dat jij ze niet meer zou moeten planten. De ligusterhaag wordt soms wel de perfecte haagplant genoemd en dat is zeker niet zonder reden. Een ligusterhaag kopen doe je in de webshop van Haagplanten.nl. Maar waarom zou je een liguster willen kopen? We willen graag een antwoord geven op die vraag!

Waarom een ligusterhaag kopen?
Ligusterhaag kopen in de webshop

Waarom een ligusterhaag kopen?

We zeiden in de vorige alinea dat de liguster gezien zou kunnen worden als dé haagplant. Dat komt omdat de liguster alle ideale eigenschappen die een haagplant kan hebben in zich verenigt. Een liguster heeft glad, middelgroot blad in een prachtige tint groen. Dit is echter slechts een esthetische kwaliteit natuurlijk. Wat veel belangrijker is, is dat de liguster in vrijwel alle grondsoorten goed gedijt: droog of nat, klei of zand, het maakt niet uit. Ook kan de liguster goed tegen vervuiling, dus ze is heel geschikt om in een stedelijke omgeving geplant te worden. Het enige waar een ligusterhaag niet goed tegen kan is een grond waar veel water in blijft staan. Net zoals bij veel haagplanten zullen dan de wortels gaan rotten.

De liguster is semi-wintergroen. Dit betekent dat ze haar blad niet zal verliezen in de winter, tenzij het een flink aantal graden onder nul wordt. Met de klimaatveranderingen die nu aan de gang zijn zal dit echter niet vaak meer voorkomen, zeker niet in Nederland. Voor tuineigenaren heeft de opwarming van de aarde dus toch enkele (misschien wat wrange) voordelen te bieden. Snoeien moet hoe dan ook in de herfst gebeuren, voordat de winter aanbreekt. De liguster is erg geschikt om te snoeien en zal zich goed van een snoeibeurt kunnen herstellen.

Ligusterhaag kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Ligusterhaag kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Nu je weet waarom je een ligusterhaag zou moeten kopen, is het handig om uit te leggen hoe je er één kunt bestellen. Op de homepagina kun je een overzicht vinden van alle soorten haagplanten die we verkopen op de website. Klik in dit overzicht op ‘liguster’ en je komt op de productpagina met alle soorten ligusters die wij verkopen. Klik op één van de soorten en je krijgt informatie te lezen. Scroll naar beneden en je bent klaar om te bestellen! Bestellen betekent bij ons dat je je product binnen twee werkdagen in huis hebt. Bij ons koop je alleen de beste kwaliteit haagplanten voor de laagste prijs, dit geldt uiteraard ook voor onze ligusterhagen. Dát is de service van Haagplanten.nl!