Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Laurier 'Tico'

Prunus Lusitanica 'Tico'

De Prunus lusitanica 'Tico' is een prachtige wintergroene haagplant met een luxueuze uitstraling. Deze zeer winterharde haagplant is bestand tegen een temperatuur tot wel -20°C. De sterk geurende witte bloemetjes trekken veel vlinders en bijen aan. Na de bloei worden er bessen gevormd, die zeer geliefd zijn bij vogels. In de zomer vormt de plant felle lichtgroene bladeren en de jonge scheuten in het voor- en najaar geven een prachtige koperachtige kleur aan de plant. Wanneer de laurier 'Tico' goed verzorgd wordt, groeit deze laurierhaag op elke grondsoort en staanplaats. Aangezien de laurier 'Tico' gevoelig is voor wind, wordt er aangeraden om in winderige gebieden de plant hiervoor te beschermen. De laurier 'Tico' hoeft door zijn middelmatige groeisnelheid van 20 tot 40 cm per jaar maar één keer per jaar gesnoeid te worden.

Voordelen:

 • Zeer winterhard
 • Dicht en compact groeiende soort
 • Luxueze uitstraling
 • Populair bij vlinders en bijen.

Nadelen:

 • Verdraagt geen "natte voeten"
 • Moet vlak na aanplanten erg goed verzorgd worden.
Toon meer Toon minder
 • Zeer winterhard Zeer winterhard
 • Dichtbegroeid Dichtbegroeid
 • Populair bij vogels Populair bij vogels
Maximale breedte in cm
100 - 150
Maximale hoogte in cm
100 - 150
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Bladkleur
Donkergroen
Groei per jaar in cm
10 - 25
Groeiwijze
Bossig, Smal opgaand
Latijnse naam
Prunus Lusitanica 'Tico'
Eigenschappen
Wintergroen, Dichtbegroeid, Zeer winterhard, Populair bij vogels
Pot
Laurier 'Tico' Pot 40-60 cm
€ 17,60 Vanaf € 11,90
Beschikbaar

Laurier 'Tico' Pot 40-60 cm

 • 10+ € 17,60
 • 15+ € 14,60
 • 50+ € 13,50
 • 200+ € 11,90
Minimale besteleenheid
10

Hoe onderscheidt de laurier 'Tico' zich?

Met de laurierkers 'Tico', een kweekvorm van de Portugese laurier, legt u eenvoudig een schitterende laurierhaag aan. Deze zeer winterharde haagplant wordt gekenmerkt door een bijzonder compacte groeivorm. Hierdoor kunt u een zichtdichte haag met klassieke uitstraling creëren. De laurier 'Tico' heeft een elegante en enigszins luxueuze uitstraling. Hierdoor komt hij in elk tuinontwerp prachtig tot z’n recht. Of u nu een formele of informele tuinstijl heeft: de laurier 'Tico' is zeker een fraaie aanvulling op uw tuinlandschap. Maar het is niet alleen het stijlvolle uiterlijk waarvan de laurier 'Tico' het moet hebben: deze haagplant heeft ook enkele mooie eigenschappen die hem zo geliefd maken.

Zo trekt de onopvallende, witte bloei van de laurier 'Tico' veel vlinders en bijen aan. Dit draagt bij aan biodiversiteit in uw tuin. Daarnaast is de laurier 'Tico' uitstekend geschikt om aan te planten op een plek waar veel wind staat. Met de juiste verzorging wordt zelfs een fikse zeewind prima verdragen door deze lauriersoort. Ook luchtvervuiling kan de laurier 'Tico' prima hebben. Standplaatsen in zowel zon, halfschaduw als schaduw zijn voor deze lauriersoort geschikt. Wanneer u bereid bent om wat tijd en aandacht aan de verzorging van deze haagplant te besteden, kunt u de laurier 'Tico' op elke grondsoort aanplanten.

Laurier ‘Tico’ snoeien en verzorgen

Zo verzorgt u deze laurierhaag

Wij raden aan de laurier 'Tico' 1 à 2 maal per jaar te snoeien. Dit is vooral afhankelijk van het resultaat dat u voor ogen heeft: voor een hele strakke haag kunt u de snoeischaar het beste 2 keer per jaar tevoorschijn halen. Door de matige groeisnelheid van de laurier 'Tico' is 1 jaarlijkse snoeibeurt meestal overigens voldoende. Daarnaast is het een goed idee om de grond te verbeteren voor u de laurier 'Tico' aanplant. Voeg wat extra humus toe aan de bodem door deze met compost te verrijken. Tijdens het aanplanten van de laurier 'Tico' raden we aan om aanplantgrond te gebruiken.

Zo slaan de haagplanten beter aan. Geef de laurier 'Tico' in de eerste weken na de aanplant regelmatig water. Een ietwat vochtige grondsoort wordt immers gewaardeerd door deze haagplant. Let er wel op dat u niet al te enthousiast te werk gaat, want te natte voeten vindt de laurier 'Tico' ook weer niet prettig. Is uw laurierhaag al wat groter? Geef deze dan eens per week extra water, vooral tijdens droge perioden. Zo voorkomt u dat de laurier 'Tico' uitdroogt. 2 keer per jaar kunt u deze lauriersoort wat organische tuinmest geven: zo voegt u voldoende voeding en mineralen aan de grond toe.

Laurier ‘Tico’ online kopen

Laurier 'Tico' online kopen

Bent u op zoek naar een haag van laurier 'Tico'? Of wilt u enkele haagplanten solitair of in een groepje aanplanten in uw tuin? Dan bent u bij Haagplanten.net aan het juiste adres. Bij ons kunt u de laurier 'Tico' snel en eenvoudig online kopen. Onze laurierhagen verkeren altijd in uitstekende conditie. Zo zijn de haagplanten vanaf de onderkant goed vertakt. Daarnaast hebben ze in de kwekerij professionele verzorging genoten, waardoor ze helemaal klaar zijn om aangeplant te worden in uw tuin. De laurier 'Tico' is een haagplant die steeds meer aan populariteit wint, vooral door zijn prachtige uitstraling.

Verrijk uw tuin met een bijzonder mooie haagplant en bestel de laurier 'Tico' vandaag nog online in onze webshop. Heeft u liever een andere wintergroene haag? U kunt bijvoorbeeld bij onze coniferen kijken voor de taxus, de thuja en andere formeler ogende haagplanten.

Toon meer Toon minder