De mooiste hagen voor de landelijke tuin

Er zijn verschillende tuinstijlen. De landelijke tuinstijl is daar een van. Dit informele tuinontwerp wordt vooral gekenmerkt door bladverliezende planten en bomen, maar ook wintergroene struiken komen voor. In de landelijke tuin staan ruimte, ontspanning en genieten centraal. Maar welke hagen zijn het mooist in de landelijke tuin? Er zijn vele mogelijkheden. Van origine werd in landelijk gebied meestal voor een bladverliezende haag gekozen, maar tegenwoordig luistert dat niet meer zo nauw. Er zijn ook voldoende wintergroene opties! We vertellen je er graag alles over.

Schitterende, landelijke hagen

Wanneer je in een landelijk gebied woont, zijn er vele opties om een schitterende haag aan te planten. Vaak heb je veel meer ruimte dan mensen die in een stedelijk gebied wonen. De landelijke tuinstijl gaat prima samen met zowel bladverliezende als wintergroene haagplanten. Zo worden haagconiferen nog wel eens aangeplant in de landelijke tuin. Ook is er voldoende ruimte voor de nogal breeduit groeiende laurierkers. Vroeger maakte men in de landelijke tuin echter vaak gebruik van bladverliezende hagen, omdat deze een minder formeel karakter hadden dan wintergroene haagplanten. Wil je liever een klassieke, landelijke haag? Kies dan voor de sleedoorn of de meidoorn.

Van origine werden deze haagplanten vaak gebruikt in de landelijke gebieden. Door hun doorns hielden deze hagen inbrekers buiten de deur. Ook vee kon niet zomaar ontsnappen wanneer een meidoorn of sleedoornhaag het lang omlijstte. Verder worden ook de liguster, de haagbeuk en de beukenhaag met regelmaat aangeplant in de landelijke tuin. Eigenlijk kan nagenoeg elke haag worden aangeplant in de landelijke tuin. Ook de wat formelere haagplanten kunnen tegenwoordig prima, mits ze worden gecombineerd met bloeiende of bladverliezende beplanting. Dit onderstreept de natuurlijke sfeer die de landelijke tuin uitademt.