Natuurlijke haag

Natuurlijke haag

De natuurlijke haag is het tegenovergestelde van de strakke, formele haag zoals we die vaak in de Nederlandse voortuinen tegenkomen: zij is grillig van vorm, vol en kleurrijk en ziet eruit zoals de natuur het bedoeld heeft. Een bekend voorbeeld is de vlinderstruik, met haar brede vorm en langwerpige bloementrossen. Vaak hebben deze natuurlijke hagen dan ook de meest prachtige bloemen en vruchten, die net als de vlinderstruik heerlijke aroma’s verspreiden. Waarom zou je echter voor een natuurlijke haag kiezen in plaats van voor een formele haag zoals de taxus of de buxus? Hieronder worden de voordelen en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Eigenschappen natuurlijke haag
Natuurlijke hagen online kopen op Haagplanten.nl

Eigenschappen natuurlijke haag

Wil je snel een volle haag krijgen die je tuin beschermt tegen inkijk, dan is het handig om soorten zoals de hortensia, vlinderstruik, Japanse bottelroos of de sering te planten. Dit zijn snelle groeiers die binnen een mum van tijd zullen uitgroeien tot een dichte haag. In de lente- of zomermaanden (dat verschilt per soort) zullen zij bloesems in verschillende felle kleuren ontwikkelen, waarvan het aroma erg aantrekkelijk is voor insecten zoals bijen, hommels en vlinders. Zo helpt u de natuur ook weer een handje. De besjes van enkele van deze natuurlijke hagen zijn verder een lekkernij voor vogels. Met een natuurlijke haag in de tuin trek je verschillende gasten aan. Spot je graag vogels of insecten dan is dat een bijkomend voordeel, maar anders kan het erg vervelend zijn. Ook het feit dat deze soorten haagplanten zo snel groeien kan een nadeel zijn, want het betekent dat je vaker met een snoeischaar in de weer zult zijn. Verder zijn deze soorten erg overheersend omdat zij er nu eenmaal zo opvallend uitzien.

Natuurlijke hagen webshop

Natuurlijke hagen online kopen op Haagplanten.nl

Soorten zoals de vlinderstruik, de sneeuwbal en de hondsroos koop je voor een lage prijs in de webshop van Haagplanten.nl. Wij verkiezen kwaliteit altijd boven kwantiteit, maar hechten ook erg veel waarde aan de tevredenheid en de wensen van onze klanten. Daarom is de website van Haagplanten.nl dan ook zo overzichtelijk. We hebben ervoor gezorgd dat de vorm zo simpel mogelijk is gebleven, zodat je makkelijk de pagina kunt vinden waar je naar op zoek bent. Wij weten dat eenvoud en snelheid de vereisten zijn om een webshop goed te laten functioneren, maar natuurlijk ook klantvriendelijkheid. Daarnaast bieden wij je ontzettend veel nuttige informatie over haagplanten, zodat u na de levering van je bestelling direct in de tuin aan de slag kunt.

Mochten er zich problemen voordoen, bijvoorbeeld een haagplant die maar niet wil groeien, dan moet je zeker contact met ons opnemen. We zijn altijd bereikbaar en zullen proberen om een geschikte oplossing te vinden. Dat is immers onderdeel van de service die wij onze klanten bieden!