Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Onderhoudsarme haag

Het is een misvatting dat een mooie, verzorgde tuin veel onderhoud nodig heeft. Natuurlijk zijn er prachtige haagplanten die erg veel verzorging vereisen, maar er is ook een aantal haagplanten dat weinig onderhoud vergt. Zoek je een onderhoudsarme haag waar je niet al te veel aan hoeft te doen? Dan is het verstandig om geen haagplant te kiezen die erg snel groeit: deze moet immers vaker worden gesnoeid. Om deze reden is een laurierhaag dan ook niet erg geschikt wanneer je een onderhoudsarme haag zoekt. Een uitzondering hierop is de laurierkers 'Otto Luyken': deze groeit traag en niet al te breeduit.

Ook de Thuja 'Brabant' en Thuja 'Smaragd' zijn eenvoudig te verzorgen. De Thuja 'Brabant' heeft echter vaak wel twee snoeibeurten per jaar nodig. Ook de taxus is een goede optie wanneer je een gemakkelijke haag zoekt. Door zijn trage groei is de taxus tevreden met een jaarlijkse snoeibeurt. Daarnaast volstaan 1 à 2 jaarlijkse bemestingen om je taxushaag gezond te houden. Andere haagplanten die geen ingewikkelde verzorging nodig hebben zijn de beukenhaag en de haagbeuk. Overigens zijn de meeste bladverliezende haagplanten makkelijk in onderhoud: ze worden meestal immers niet in een strakke, formele vorm gesnoeid.

Makkelijke haagplanten kopen

Makkelijke haagplanten kopen

Wat onze makkelijke haagplanten nog makkelijker maakt, is dat je ze op snelle en eenvoudige wijze online kunt kopen. Koop je jouw nieuwe haag bij Haagplanten.nl? Dan kun je ervan op aan dat je rechtstreeks vanuit onze kwekerij de allerbeste haagplanten ontvangt. Onze heesters verkeren altijd in optimale conditie en zijn van onder tot boven goed vertakt. Dit maakt het aanleggen van een onderhoudsarme haag nog eens extra gemakkelijk. Wil je graag eerst meer advies, voor je tot een aankoop overgaat? Je kunt ons zowel telefonisch als per mail bereiken. Ons enthousiaste team helpt je graag verder!