Parrotia Persica

€ 0,00
  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Parrotia Persica
€ 0,00

Prijsoverzicht

Omschrijving

De Parrotia Persica heet niet zo omdat hij met zijn gekleurde bladeren en gekleurde onderschors wel wat weg heeft van een exotische vogel, maar omdat de man die deze plant ontdekte op de berg Ararat, op de grens van Turkije en Armenië, de Duitse ontdekkingsreiziger F.W. Parrot was. Hij heeft deze berg als eerste Europeaan beklommen. Eigenlijk was hij op zoek naar de plek waar de ark van Noach volgens de overlevering was gestrand, maar hij vond dus deze boom. Dat is ook geen verkeerde ontdekking, want sindsdien kunnen ook wij Europeanen van deze prachtige boom genieten!

De Parrotia Persica is een echte vierjaargetijdenboom. Van struik naar bloeier in de lente. Hij heeft dan schattige roze bloempjes. Daarna krijgt de Parrotia Persica paars blad, dat vervolgens verkleurt naar groen en geel, oranje en rood in de herfst. De onderschors van de Parrotia Persica is felgekleurd, dus zelfs in de winter is deze boom nog interessant!

Parrotia Persica op Haagplanten.nl

Wij bieden de Parrotia Persica als leiboom. Leibomen zijn geschikt om te plaatsen in je voor- of achtertuin. Ze kunnen de traditionele schutting vervangen of verhogen. Verder kunnen ze gebruikt worden om je tuin mee in te delen, als je een grote stuk land hebt tenminste. Vroeger werden leibomen vaak geplant voor boerderijen, omdat ze schaduw bieden en vervelende insecten zoals muggen uit de buurt houden. Maar tegenwoordig zijn ze juist populair om hun vorm. Als je kunstzinnig bent kun je de architectuur en geometrie van deze vormen wel waarderen. Van de leiboom bestaan de volgende vormen: leivorm, dakvorm, bolvorm en schermvorm. Verder maken we een onderscheid tussen voorgeleide en versgeleide leibomen. Voorgeleide leibomen hebben hun uiteindelijke vorm al bereikt, versgeleide leibomen nog niet. Deze zijn slechts voorbereid op hun groei.

Parrotia Persica in de tuin

De Parrotia Persica vereist grond die goed gedraineerd, vruchtbaar en vochtig is, zeker niet té nat. Het liefst staat hij in de zon, maar lichte schaduw is ook green probleem. Je zult hem wel moeten beschermen tegen de vorst, want daar kan hij niet goed tegen! Om hem te helpen de winter door te komen kun je een constructie maken van bamboestokken en jute, zodat hij helemaal bedekt wordt en veilig is voor de vorst. Je kunt dit ook doen met rieten matten. Het is nu eenmaal van oorsprong een exotische plant.

Over het algemeen hoeft de Parrotia Persica niet gesnoeid te worden. Maar van nature zal hij in een struikvorm groeien, dus als je er meer een boom van wil maken zal je hem wel moeten snoeien. Zoals bij de meeste planten kun je hier het beste eind september mee beginnen, aan het einde van de lente en voor de herfst begint. De Parrotia Persica is een langzame groeier: zijn uiteindelijke groeivorm zal pas drie tot vier jaar na het planten duidelijk worden. De Parrotia is dus al met al een vrij moeilijke plant, maar wel van een wonderbaarlijke schoonheid. Het ligt dus geheel aan jou of je het de moeite waard vindt er zoveel moeite voor te moeten doen. Als je het aan ons vraagt: de Parrotia is het dubbel en dwars waard.

Producteigenschappen

Plant instructies

Na het selecteren van een type haag, verschijnt hier de plantinstructie voor dit type.