Plantinstructies

Een haag in de voortuin mag maximaal 1 meter hoog worden. Een haag in de achtertuin mag een stukje hoger zijn, namelijk 2 meter hoog. In sommige gevallen mag een haag hoger dan 2 meter worden, mits je niemand tot last bent. Je leest hier meer over de regels rondom de hoogte van je haag.

Een haag planten in de winter is geen probleem. Voor haagplanten met blote wortel is dit juist het ideale plantseizoen! Planten in pot kunnen het hele jaar door worden aangeplant, dus ook ’s winters. Je leest hier meer over het planten van een heg in het winterseizoen.

Het gebruik van aanplantgrond kan je haagplanten ten goede komen wanneer je een heg gaat planten. Zo krijgen de haagplanten de allerbeste start. Je leest hier meer over het gebruik van aanplantgrond.

Het voorjaar is een prima periode om een haag aan te planten. De temperatuur is zacht en er is meestal geen sprake van zware regenval. Haagplanten in pot kunnen overigens het hele jaar door worden aangeplant. Je vindt hier meer informatie over het planten van een heg in het voorjaar.