Portugese laurier Prunus lusitanica 'Angustifolia'

€ 0,00
  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Portugese laurier Prunus lusitanica 'Angustifolia'
€ 0,00

Prijsoverzicht

Omschrijving

De Portugese laurier (Latijn: Prunus lusitanica 'Angustifolia') is een bijzonder mooie lauriervariant die zich kenmerkt door zijn lange bladeren en gekleurde twijgen. Portugese laurier heeft iets meer verzorging nodig dan de andere lauriersoorten, maar veel tuiniers hebben dit er graag voor over.

Eigenschappen Portugese laurier

De Portugese laurier heeft donkergroene bladeren van zes tot twaalf cm lang, die mooi contrasteren met zijn donkerroze takken. Deze mooie kleurencombinatie geeft deze haagplant een chique uitstraling. Portugese laurier is goed winterhard en kan op alle standplaatsen groeien, van volle zon tot diepe schaduw. Ook wat grondsoorten betreft is het geen veeleisende plant, alleen 'natte voeten' worden niet gewaardeerd. De eerste jaren heeft Portugese laurier echter wel wat meer aandacht nodig zodat hij ook in het vervolg goed groeit. Met een gemiddelde groeisnelheid van 15-30 cm per jaar is één keer per jaar snoeien toereikend. De bloemen en bessen van de Portugese laurier zullen vogels en vlinders aantrekken.

Producteigenschappen

Geschikt als Groep, Haag, Solitair
Winterhardheid Goed winterhard
Groei Bossig
Groei per jaar Normaal (20 - 40 cm)
Grondvochtigheid Normaal
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Voedselrijk, Zand
Standplaats Beschut, Kustregio, Halfschaduw, Zonnig
Eigenschappen Balkon geschikt, Bloeiend, Diervriendelijk, Kant en klaar, Privacy biedend, Windvangend, Wintergroen, Zonder doorns

Plant instructies

Na het selecteren van een type haag, verschijnt hier de plantinstructie voor dit type.