Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
€ 51,50
Sluiten
Voeg toe aan verlanglijst

Reuzenlevensboom 'Martin' Pot 175-200 cm Extra kwaliteit

Thuja plicata 'Martin'
Leverbaar vanaf
Week 01 januari 2022

Productinformatie

De thuja 'Martin' is de ideale privacyhaag. Door de nauwe vertakking is de haag goed zichtdicht. Verder is deze haag ook wintergroen. Waardoor je het hele jaar lang van je privacy kunt blijven genieten. Met deze Thuja plicata 'Martin' van 175-200cm hoog kun je gelijk van de extra privacy in je tuin genieten.

Toon meer Toon minder
  • Compacte groei Compacte groei
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
  • Zeer winterhard Zeer winterhard
Maximale breedte in cm
150 - 200
Maximale hoogte in cm
500 - 600
Opmerking bij product
-
Formaat (bij levering)
175-200 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Extra kwaliteit
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Donkergroen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Kegelvormig, Opgaand
Latijnse naam
Thuja plicata 'Martin'
Eigenschappen
Weinig onderhoud, Zeer winterhard, Compacte groei
Minimale besteleenheid
10
  • Aantal: Prijs:
  • 10+ € 51,50
  • 15+ € 45,10
  • 50+ € 41,10
  • 100+ € 39,50

Productinformatie

Omschrijving

Wil je een conifeer in je tuin hebben? Dan kun je kiezen uit diverse haagplanten uit ons assortiment die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. De thuja 'Martin' (Thuja plicata 'Martin'), die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt, is een prachtig voorbeeld. Deze conifeerhaag is extreem winterhard en simpel te verzorgen. De Thuja plicata 'Martin' kan enorm oud worden. Er zijn exemplaren van de thuja 'Martin' die meer dan duizend jaar oud zijn! Met de goede zorg kun je dus je hele leven lang genieten van deze conifeerhaag. Wij leveren deze thuja 'Martin' van 175-200cm hoog in een pot.

Een prachtige privacyhaag die simpel te verzorgen is

Het is bekend dat veel mensen kiezen voor coniferen als privacyhaag. Net als veel andere coniferen is de Thuja plicata 'Martin' wintergroen. Daardoor biedt deze conifeerhaag het hele jaar door effectieve beschutting. Daarnaast is de thuja 'Martin' ook extreem winterhard. Zo kan deze conifeer een temperatuur van wel -25 graden overleven. Deze conifeerhagen zijn al hoog genoeg bij levering om direct te gebruiken als privacyhaag. Een voordeel aan de thuja 'Martin' in een pot is dat je hem niet direct hoeft te planten bij levering. Dat is heel prettig als je niet zeker weet of je genoeg tijd hebt om de conifeer direct de grond in te steken.

De Thuja plicata 'Martin' is verder enorm simpel te onderhouden. Conifeerhagen moet je natuurlijk wel snoeien, daar ontkom je helaas niet aan. Wanneer je deze conifeer te lang niet snoeit zullen er kale plekken ontstaan die volledig onherstelbaar zijn. De thuja 'Martin' kan namelijk geen nieuwe scheuten produceren uit dood hout. De Thuja plicata 'Martin' groeit per jaar maximaal 30cm. Daardoor is het voldoende om deze haag tweemaal per jaar te snoeien. De optimale tijd voor het snoeien is het begin van het voorjaar en aan het einde van de zomer.

Een haag met weinig eisen

De Thuja plicata 'Martin' is net zo makkelijk te planten als hij te onderhouden is. Je kunt de thuja 'Martin' in de zon, halfschaduw of volle schaduw plaatsen. Deze conifeer gedijt in alle plekken even goed. Let er wel op dat de bladeren van de Thuja plicata 'Martin' in de volle zon iets meer een gele kleur zullen krijgen. De thuja 'Martin' heeft een voorkeur voor vochtige en voedingsrijke bodemsoorten. Maar deze conifeer kan ook uitstekend met kalkrijke of zure grond uit de voeten. Het is wel belangrijk om te voorkomen dat de wortels langdurig onder water komen te staan. Hierdoor kan schade ontstaan aan de wortels.

Toon meer Toon minder
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!