Ribes 'King Edward VII' Ribes sanguineum 'King Edward VII'

De Ribes 'King Edward VII' is een bloeiende haagplant die opvallende rode bloemen voortbrengt. Sinds de negentiende eeuw is deze plant vanuit Engeland door Europa verspreid en hij geniet nog altijd een zekere populariteit. De Ribes 'King Edward VII' is een bladverliezende haagplant die zich uitstekend leent voor informele sierhagen. Er moet wel opgemerkt worden dat sommige mensen de sterke geur van de bloemen niet lekker zullen vinden, maar aan de andere kant heeft de Ribes 'King Edward VII' ook genoeg liefhebbers. En wij zijn er één van!

Lees meer
Price From: € 2,10
€ 2,10" />

* Verplichte velden

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

* Verplichte velden

* Verplichte velden

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Ribes 'King Edward VII' Ribes sanguineum 'King Edward VII'
€ 2,10

Prijsoverzicht

Formaat 10+ 50+ 100+ 200+
40-60 cm € 5,90 € 4,90 € 4,50 € 4,30
60-80 cm € 17,20 € 14,60 € 13,20 € 12,60
Formaat 25+ 50+ 100+ 500+
40-60 cm € 2,10 € 1,70 € 1,50 € 1,30

Omschrijving

Ribes 'King Edward VII' als haagplant

Bloeiende planten zoals de Ribes 'King Edward VII' worden vaak in clusters geplant of als onderdeel van een border. Dat neemt niet weg dat deze planten ook erg mooi kunnen zijn als haag. De Ribes 'King Edward VII' kan op alle grondsoorten wel groeien en staat het liefst in halfschaduw, wat betekent dat de meeste tuinen een geschikte locatie zullen zijn voor deze haagplant. Ribes 'King Edward VII' heeft niet veel onderhoud nodig – eens per jaar snoeien nadat de bloemen uitgebloeid zijn is in principe voldoende. Dit zal dan in de late lente moeten gebeuren. Het is echter ook mogelijk om midden in de winter de gehele plant terug te snoeien tot ca. 30 cm boven de grond. Dan zal Ribes 'King Edward VII' de volgende lente weer uitlopen en uitbundig bloeien.

De meningen zijn enigszins verdeeld als het om de bloemen gaat. Enerzijds zijn er mensen die de bloemen heerlijk vinden ruiken. Dat moet ook wel, want anders was Ribes 'King Edward VII' nooit zo wijdverspreid geweest. Toch is er ook een grote groep mensen die de bloemen ronduit onaangenaam vindt ruiken. Iedereen is het er echter over eens dat de bloemen prachtig zijn – de donkerrode trossen zijn in elke tuin een echte blikvanger.

De Ribes in jouw tuin

De nieuwe tuinier staat voor veel uitdagende keuzes. Omdat een schutting vaak saai wordt gevonden, is een haag een mooi en natuurlijk alternatief dat je tuin meteen ook een stuk groener maakt. Wanneer je erover uit bent dat je een haag wilt planten, moet je daarna een haagplant uitkiezen. Is de Ribes 'King Edward VII' een goede keuze voor jou en je tuin? In de eerste plaats moet je op zoek zijn naar een wat lagere en informele haag. Een hoge, zichtdichte haag die netjes in vorm kan worden geknipt, kan de Ribes je niet geven. Maar ben je wel op zoek naar een mooie bloemrijke haag die een originele draai aan je tuin geeft? Dan is Ribes 'King Edward VII' zeker het overwegen waard.

Producteigenschappen

Geschikt als Groep, Haag, Solitair
Winterhardheid Goed winterhard
Groei Opgaand
Groei per jaar Normaal (20 - 40 cm)
Grondvochtigheid Vochtig
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Voedselarm, Voedselrijk, Zand
Standplaats Kustregio, Landelijk, Halfschaduw, Zonnig
Eigenschappen Bladverliezend, Bloeiend, Zonder doorns