Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Japanse zegge

Japanse zegge (Carex oshimensis) is een wintergroen en winterhard siergras dat ook als bodembedekker ingezet kan worden. Dit siergras is het hele jaar door een prachtige toevoeging aan jouw tuin. Carex is officieel geen gras, maar een nauwe verwant ervan die cypergrassen genoemd worden (Cyperadeae). De Japanse zegge is enorm veelzijdig en past in allerlei verschillende tuinen. Dit stijlvolle siergras groeit tot 40 centimeter hoog. Daardoor past het goed in zowel grote als kleine tuinen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Japanse zegge 'Everest'

Japanse zegge 'Everest'

Carex oshimensis ‘Everest'
Vanaf € 5,40
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Groeit opgaand Groeit opgaand
Japanse zegge 'Evergold'

Japanse zegge 'Evergold'

Carex oshimensis ‘Evergold’
Vanaf € 5,40
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Japanse zegge ‘Evergreen’

Japanse zegge ‘Evergreen’

Carex oshimensis ‘Evergreen’
Vanaf € 5,40
  • Zeer winterhard Zeer winterhard
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud

Japanse zegge voor jouw tuin

Japanse zegge staat prachtig in jouw tuin. Hoe weten wij dat? Omdat Carex oshimensis in elk type tuin past. Je kan het gebruiken als bodembedekker, maar dit elegante siergras wordt ook steeds meer gebruikt als erfafscheiding. Het mag ook niet ongenoemd blijven dat Japanse zegge er ook beeldschoon uitziet in een plantenbak op een balkon of terras. De donkergroene bladeren met witte streepjes zijn het hele jaar door een beeldschoon gezicht. In de zomer verschijnen er bloemen in de vorm van pluimen en aartjes aan de einden van bloeistengels.

Japanse zegge planten en verzorgen

Japanse zegge staat het liefste in schaduw of halfschaduw. In de zon is ook mogelijk, maar dan moet je de grond vochtig houden om te voorkomen dat de bladeren verbranden. Het is goed voor de Japanse zegge om in humusrijke grond te staan. De verzorging is minimaal. Eenmaal bemesten met organische mest in het voorjaar is ruimschoots genoeg. Je moet sowieso na juli geen mest meer geven aan de Japanse zegge. Dan heeft de plant alle rust nodig om zich op de winter te kunnen voorbereiden. Tijdens droogte moet je Carex oshimensis wel genoeg water geven. Zorg daarbij dat de grond voldoende waterdoorlatend is. Je hoeft de Japanse zegge niet elk jaar te snoeien. Het is wel handig om de bruine, dode en beschadigde bladeren in het voorjaar te verwijderen.

Koop Japanse zegge online

Het is eenvoudig om Japanse zegge te kopen op Haagplanten.nl. Je kunt Carex oshimensis op verschillende manieren planten. Het is belangrijk om daarmee rekening te houden als je een bestelling maakt. Plant je dit siergras in een rij, als erfafscheiding, in een groep of solitair? Wij kunnen jou helpen om te bepalen hoeveel planten je nodig hebt voor jouw tuin. We adviseren wel altijd meerdere zegge naast elkaar te planten. Op deze manier voegt het siergras het meeste toe aan jouw tuin.

Wil je graag meer weten over verschillende soorten siergrassen en haagplanten? In ons assortiment vind je een grote diversiteit aan opties voor jouw tuin. We hebben klassieke haagplanten, zoals de taxus, de buxus en de laurier. Daarnaast hebben we ook veel soorten siergrassen, zoals vingergras, leliegras en lampenpoetsersgras. Wij leveren al onze planten voor jou direct aan je voordeur. Dat geldt voor al onze verschillende kweekvormen en alle verschillende planten. Onze klantenservice is altijd bereikbaar voor al jouw vragen of advies over planten. Zij helpen je graag verder.