Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Vingergras

Vingergras (Panicum virgatum) of parelgierst is een plantenfamilie die familie allerlei hoge siergrassen met levendige kleuren omvat. De soorten in deze familie, die afkomstig is uit Noord-Amerika, groeien rechtopstaand en hebben verschillende kleuren. Haagplanten.nl verkoopt drie soorten vingergras, vingergras 'Prairie Sky', het blauwgroene vingergras 'Northwind' en het vingergras 'Heiliger Hain'.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Vingergras 'Prairie Sky'

Vingergras 'Prairie Sky'

Panicum virgatum 'Prairie Sky'
Vanaf € 5,40
  • Groeit opgaand Groeit opgaand
  • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Vingergras 'Heiliger Hain'

Vingergras 'Heiliger Hain'

Panicum virgatum 'Heiliger Hain'
Vanaf € 5,40
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
  • Zeer winterhard Zeer winterhard
Vingergras 'Northwind'

Vingergras 'Northwind'

Panicum virgatum 'Northwind'
Vanaf € 10,70
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Groeit opgaand Groeit opgaand

De mooiste plaats voor vingergras

Panicum virgatum is een gemakkelijke plant om je tuin mee te verfraaien. Het is op verschillende manieren toe te passen, en door de variatie in soorten is er altijd een soort die bij jouw tuin past. Vingergras kan ook erg hoog worden, de soort Panicum virgatum 'Northwind' reikt wel tot 150 cm omhoog. Vingergras is ook winterhard en heeft ‘s winters geen bijzondere zorg nodig. Kies een kleur vingergras die goed past bij de andere planten en de ornamenten in je tuin, en zoek een mooi plekje!

Hoewel winterhard, zijn niet alle soorten vingergras wintergroen. Sommige soorten verliezen bij strengere winters hun bladeren. Gelukkig groeien er in de lente natuurlijk weer verse jonge bladeren terug. Enkele soorten vingergras verkleuren bijzonder mooi in de herfst, wat de tuin interessant houdt.

Hoe verzorg je vingergras?

Panicum virgatum is een makkelijke plant, maar hij heeft een aantal voorkeuren die hem net een voordeel geven om extra sterk te worden. Zo groeien ze het beste op een zonnige standplaats met een normale tot droge ondergrond. Verder zijn er geen bijzondere onderhoudseisen, waardoor je des te meer tijd hebt om van de prachtige bladeren te genieten.

Hou je veel van tuinieren en experimenteren met de planten in je tuin? Vingergras is heel goed zelf te vermeerderen. Dat is handig als de plant je zo goed bevalt dat je het op meer plaatsen wil hebben, of bijvoorbeeld als je het als zelfgemaakt kado wil gebruiken. Je vermeerdert vingergras door de kluit op te delen in verschillende stukken. Wanneer de plant nog klein is kan dat met een groot mes. Bij grotere planten houd je de plant in de grond en splijt je de kluit met een spade. Haal vervolgens de afgesplitste stukken uit de grond en plant ze op hun nieuwe bestemming. Zorg wel dat het siergras daarna genoeg water krijgt.