Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Zegge

Zegge (Carex morrowii) is een van onze prachtige siergrassen. Zegge kan tot ongeveer 40 centimeter hoog worden en is daarom ideaal om als lage erfscheiding te gebruiken. Zegge groeit niet zo hoog en daarom kan het zowel in grote als in kleine tuinen effectief bijdragen met zijn speelse look. Siergras is perfect om lege plekken in je tuin op te vullen, maar kan ook gebruikt worden om een groter gebied in je tuin te versieren. Zegge komt vooral tot zijn recht als er meerdere pollen naast elkaar worden geplaatst. Dit siergras heeft langwerpige glanzende groene bladeren die het hele jaar door prachtig zijn. De Carex morrowii is wintergroen en winterhard. Zo kan je jouw tuin de hele winter mooi groen houden. Zegge heeft ook weinig onderhoud nodig. Het woekert niet en kan prima gecombineerd worden met andere planten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Zegge 'Ice Dance'

Zegge 'Ice Dance'

Carex morrowii ‘Ice Dance’
Vanaf € 5,40
  • Dichtbegroeid Dichtbegroeid
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
  • Wintergroen Wintergroen
Zegge 'Irish Green'

Zegge 'Irish Green'

Carex morrowii 'Irish Green'
Vanaf € 5,40
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Geschikt als lage haag Geschikt als lage haag
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
  • Wintergroen Wintergroen

Carex morrowii past in elke tuin

Carex morrowii is extreem veelzijdig en kan dus ook in allerlei verschillende tuinen gebruikt worden. Je kan hem als erfafscheiding gebruiken in plaats van een heg. Dit zie je in steeds meer tuinen gebruikt worden. Verder kun je de zegge natuurlijk als bodembedekker inzetten om een groter stuk van je tuin op te vullen. Ook kleine lege plekjes zijn perfect voor een solitair stuk siergras. Tijdens de bloeiperiode, in april en mei, kleuren de bladeren geel. Zegge is wintergroen en dit betekent dat hij de hele winter lang groen aan jouw tuin blijft toevoegen. In de winter krijgt Carex morrowii zelfs een meer intense groene kleur in de bladeren. Daarbovenop is dit siergras ook erg winterhard en kan tot een temperatuur van -25 °C verdragen. Je hoeft dus geen bescherming te regelen voor de zegge in de winter.

  sfeer_siergras_zegge

Zegge planten en verzorgen

Carex morrowii is geen moeilijke plant om te onderhouden. Zegge hoeft niet gesnoeid te worden, maar je kan wel in het voorjaar de dode bladeren er uit trekken. Als er toch een keer teveel bruine plekken zijn kun je het beste het gras eenmaal helemaal afknippen. Je kunt zegge ook splitsen. Dit kun je doen door de plant in de lente uit de grond te halen en de pol in een aantal stukken te snijden. Zorg wel dat er aan ieder stuk wat loof en een paar wortels zitten. Plant de splitsingen wel direct in de grond, voordat de wortels uitdrogen. Carex morrowii kan bijna overal geplant worden. Hij kan in zon, schaduw en halfschaduw staan. Ook de grondsoort luistert niet heel nauw. Zegge kan prima tegen droogte, maar houdt wel meer van lichtvochtige losse grond.