Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Smalgroeiende haagplanten voor een smalle haag

Wil je graag een smalle haag creëren met smalgroeiende haagplanten? Dat is zeker mogelijk. Haagplanten die smal groeien bieden de ideale oplossing aan elke tuinier die niet veel ruimte in zijn of haar tuin heeft. Maar welke haagplanten zijn nu eigenlijk geschikt om te gebruiken in een smalgroeiende heg? We lichten graag enkele mooie, wintergroene haagplanten voor je uit. Zo kun je straks eenvoudiger een keuze maken voor de haag die echt bij je past!

Haag van klimop (Hedera)

Een haag van klimop (wetenschappelijke naam: Hedera) is bijzonder geschikt om een smalle haag mee aan te leggen. Sterker nog: Smaller dan een klimophaag bestaat eigenlijk niet. Je kunt de klimop namelijk langs een metalen tuinscherm of hek omhoog laten klimmen. Op deze manier groeit de wintergroene haag snel dicht. Veel breder dan het tuinscherm wordt de klimophaag dus niet. Dit maakt de Hedera de ideale oplossing voor kleine stadstuinen, balkons of iets grotere tuinen die wel wat elegantie en stijl kunnen gebruiken. Je kunt de klimop snel en eenvoudig in onze webshop bestellen. De klimop die wij verkopen is van zeer goede kwaliteit.

Wil je het liefst vandaag nog een smalle, wintergroene tuinafscheiding? Dat wordt lastig, maar wanneer je echt weinig tijd of geduld hebt kun je natuurlijk altijd kiezen voor een kant-en-klare klimophaag. Deze bestaat uit een metalen tuinscherm dat al helemaal is dichtgegroeid met Hedera. Hierdoor zet je in een handomdraai een dichte, wintergroene haag in je tuin. Heb je iets meer geduld? Dan kun je ook voor jonge klimop kiezen. Klimop is een snelgroeiende haagplant, dus je hoeft nooit echt heel lang te wachten tot er een fraaie haag in je tuin staat!

Portugese laurier

De laurierhaag is al sinds jaar en dag zeer geliefd onder tuinliefhebbers. En eerlijk is eerlijk: zo heel vreemd is dat niet. De laurierkers is met zijn glanzende blad en dichte vertakkingsvorm een prachtige haagplant die de nodige luxe en elegantie naar je tuin brengt. De Portugese laurier is misschien nog wel de allermooiste soort laurierkers. Met zijn dieproze twijgen en langwerpige, donkergroene blad geeft hij elke tuin een luxueuze uitstraling. In tegenstelling tot andere soorten laurierkers wordt de Portugese laurier niet gekenmerkt door een brede groei, maar gaat hij slank en smal op.

Lauriersoorten als de laurierkers 'Rotundifolia' en 'Novita' staan bekend om hun brede groei. De Portugese laurier is op dat gebied veel verfijnder. De Portugese laurierkers is zowel geschikt voor lagere als hoge hagen. Ook deze haagplant is wintergroen en snelgroeiend, waardoor je snel kunt genieten van de nodige privacy in je tuin. Dat is dan ook precies wat de diverse soorten laurierkers zo populair maakt bij tuiniers. De Portugese laurier past daarnaast goed thuis in diverse tuinstijlen. De haagplant laat zich uitstekend combineren met andere beplanting.

Ben je op zoek naar een stijlvolle, smalle haag? Dan is de Portugese laurier waarschijnlijk precies waarnaar je op zoek bent. Je bestelt deze haagplant snel en eenvoudig in onze webshop. Onze Portugese laurier is goed vertakt vanaf de onderkant, wordt gekenmerkt door een groene en gezonde bladkleur en verkeert in topconditie. In de kwekerij hebben onze haagplanten intensieve, professionele verzorging gehad. Bestel je Portugese laurier bij ons? Dan wordt deze speciaal voor jou gerooid op onze kwekerij. Je ontvangt dus verse en vitale haagplanten waarvan je nog lange tijd kunt genieten.

Laurierkers 'Genolia'

Zoek je een lauriersoort die een wat groter blad heeft? Dan is de laurierkers 'Genolia' heel geschikt voor het creëren van een smalle heg. Deze soort laurierhaag wordt gekenmerkt door een wat groter blad, maar leent zich toch uitstekend om een smalle haag mee te vormen. Snoei deze haagplant 2 maal per jaar voor een optimaal effect. Zo is hij makkelijk smal te houden. De laurier 'Genolia' is geschikt voor zowel formele als wat meer natuurlijke tuinontwerpen. Lauriersoorten trekken de nodige aandacht naar zich toe door hun mooie en unieke uiterlijk. Toch kan ook de laurierkers 'Genolia' heel goed worden gecombineerd met andere beplanting.

Je kunt de laurierkers 'Genolia' op eenvoudige wijze bestellen in onze webshop. Deze lauriersoort is in diverse formaten verkrijgbaar. Kies het formaat dat het beste bij jouw tuin past en leg vervolgens die wintergroene, smalle en bovenal sierlijke haag aan.

Californische cipres

Sommige conifeersoorten staan bekend om hun brede groei. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Leylandii conifeer, die niet alleen snel, maar ook nog heel breed groeit. Ook bepaalde soorten reuzenlevensboom (Thuja plicata) gaan nogal breed op. Dit geldt niet voor de sierlijke Californische cipres. Deze haagconifeer is verkrijgbaar in zowel de gele als blauwe variant, wat verwijst naar de kleur van het loof van de conifeer. De Californische cipres is bijzonder geschikt om als smalle haag te houden. Houd er rekening mee dat deze haagconifeer wel 1 à 2 maal per jaar gesnoeid moet worden om hem in de gewenste vorm te houden.

De coniferenhaag is bij veel tuiniers erg geliefd. Mensen met een kleine tuin denken echter al snel dat zo’n mooie, wintergroene coniferenhaag niet voor hen is weggelegd. Niets is echter minder waar: met de delicate Californische cipres kun je ook in de kleine tuin een prachtige tuinafscheiding creëren. Een andere conifeer die geschikt is om een smalle haag mee aan te leggen is de Thuja 'Smaragd': deze wordt gekenmerkt door zijn sierlijke en enigszins smalle groei. Zowel de Californische cipres als de Thuja 'Smaragd' zijn leverbaar via onze webwinkel.

Nu je weet welke haagplanten geschikt zijn voor het creëren van een smalle haag, kun je direct aan de slag. Kijk eens rustig in onze webwinkel rond en beslis op je gemak welke haagplant het beste aansluit op jouw wensen en tuinontwerp.