Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Snel een kale tuin inrichten? Dat kan!

Wil je snel een kale tuin inrichten? Wanneer je net bent verhuisd, bijvoorbeeld naar een nieuwbouwwoning, kan het zijn dat je tuin niet veel meer is dan een kaal stuk grond. Dit geeft nu niet bepaald een erg fraaie indruk. Je wordt het uitzicht op zo’n kale tuin eigenlijk al snel zat. Waarschijnlijk wil je het liefst op korte termijn genieten van een volgroeide, volwassen tuin waarin van alles groeit en bloeit. Maar daarvoor is jaren geduld nodig. Of toch niet? We geven je enkele nuttige tips waarmee ook jij binnen een korte termijn kunt genieten van een prachtig uitzicht op een volwassen tuin!

Bodembedekkers: een snelle oplossing

In onze webshop kun je terecht voor diverse bodembedekkende planten. Dit is een snelle oplossing voor een kaal stuk grond. Bodembedekkers worden geleverd in de vorm van kant-en-klare plantenmatten. Deze rol je eenvoudig uit over het kale stuk grond, waardoor je direct kunt genieten van prachtige tuinplanten. Er zijn diverse soorten bodembedekkers verkrijgbaar in onze webshop. Denk daarbij onder meer aan het populaire Sedum (vetkruid), een tuinplant die nauwelijks stuk te krijgen is en diverse weersomstandigheden fier trotseert. Ook kun je kiezen voor bloeiende tuinplanten: deze brengen wat leven naar je tuin doordat ze ook honingbijen, vlinders en andere nuttige insecten aantrekken.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Vinca minor, Waldsteina, hedera of Euonymus fortunei 'Hort’s Blaze'. De kant-en-klare plantenmatten met bodembedekkers zijn op snelle en eenvoudige wijze aan te planten in de tuin. Je tuin oogt in ieder geval een stuk meer aangekleed wanneer je gebruikmaakt van bodembedekkers. Zeker in combinatie met onze overige tips kun je op deze wijze snel genieten van een fraaie, volwassen tuin die zeker de nodige aandacht van voorbijgangers zal genereren.

Kant-en-klare haag

De haag wordt ook wel de sierlijke omlijsting van elke tuin genoemd. De tuinafscheiding bepaalt namelijk een groot deel van het uiterlijk van je tuin. Wanneer je kiest voor haagplanten met een langzame of zelfs gemiddelde groeisnelheid kan het wel tot enkele jaren duren voordat er een mooie, volwassen tuinafscheiding in je tuin staat. Niet iedere tuinier kan hiervoor het geduld opbrengen. Je wilt immers op korte termijn kunnen genieten van een fraai uitzicht op een groene leefomgeving. Hiervoor is de kant-en-klare haag dan ook in het leven geroepen. Een kant-en-klaarhaag bestaat uit meerdere haagelementen die al helemaal volwassen zijn.

De haag heeft dus ook een mooie hoogte en dichtheid bereikt. Eigenlijk zou je een kant-en-klare heg ook wel een enorme besparing van je tijd kunnen noemen. Jonge haagplanten hebben in het begin immers best wel wat intensieve verzorging nodig om te zorgen dat ze goed aanslaan en een gezonde start krijgen. Dit werk hebben wij je al uit handen genomen op de kwekerij: onze professionals hebben de haag de afgelopen jaren de allerbeste verzorging gegeven die precies was afgestemd op de behoefte van de haagplanten. De planten hebben dus volop beschikking gehad over de beste grond, voeding en mineralen.

Dit resulteert in fraaie, gezonde en goed vertakte haagelementen waarmee je binnen een dag een volgroeide haag in je tuin zet. Je kunt kiezen uit verschillende haagplanten, waaronder de taxus, Thuja, liguster, laurierkers, haagbeuk, beukenhaag, gele kornoelje of hulst. Je hebt dus de keuze uit zowel bladverliezende als wintergroene haagplanten. Bespaar jezelf de nodige tijd en verzorging en bestel in onze webwinkel een mooie kant-en-klaarhaag. Zo geef je je tuin direct het elegante voorkomen waar je naar op zoek bent!

Solitair aangeplante heesters

Onze haagplanten zijn niet alleen als haag aan te planten: ook solitair of in groepjes komen deze heesters heel goed tot hun recht. Eigenlijk zijn alle haagplanten die in onze webwinkel te koop zijn ook solitair aan te planten. Dit wordt vooral gedaan met coniferen en bloeiende haagplanten, maar ook laurierkers is heel goed solitair aan te planten. Dit geeft je tuin direct een volwassen voorkomen. Nagenoeg al onze haagplanten zijn te koop in diverse formaten. Kies voor een wat grotere haagplant: deze kun je direct in je tuin neerzetten. Je kunt zowel uit planten in pot als met kluit kiezen.

Sommige haagplanten zijn ook met blote wortel verkrijgbaar. Door enkele haagplanten solitair aan te planten creëer je direct wat diepte in je tuin. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze heesters in een mooie vorm te knippen. Denk aan de populaire buxusbollen of de in spiraalvorm gesnoeide coniferen die we vaak terugzien in formele, klassieke tuinontwerpen. Ook is het een optie om een paar bamboeplanten in je tuin neer te zetten. Bamboe is een snelgroeiende haagplant die je tuin een exotisch tintje geeft.

Snel een groene leefomgeving

Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen het gelukkigst zijn in een groene leefomgeving met veel beplanting. Een groene haag, mooie vaste tuinplanten en een schitterend gazon kunnen zeker bijdragen aan je gevoel van welbehagen. Met bovenstaande tips kun je snel een groene leefomgeving creëren waarin je je echt thuis kunt voelen. Een kale tuin vraagt om snelle oplossingen, niet om jaren van planning en geduld. Als je het ervoor overhebt is het natuurlijk prima, maar veel tuiniers hebben dit niet. Met leibomen, kant-en-klare heggen en bodembedekkers ligt die tuin waar je altijd al van gedroomd hebt binnen handbereik.

Heb je nog vragen over onze haagplanten? Of wens je eerst wat meer informatie over een bepaalde heester? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van een haag die echt goed bij jou en je tuin past.