Soorten tuinplanten

Op Haagplanten.nl kun je tuinplanten aanschaffen om een haag mee aan te leggen. Mensen kiezen er steeds vaker voor om een haag te planten in plaats van te vertrouwen op de ouderwetse (en saaie) schutting, waar we absoluut een voorstander van zijn. Hagen zijn een natuurlijke manier om je eigen grondgebied af te perken en privacy te garanderen. Zelfs de Oude Romeinen hadden dit al door. Maar met het groter worden van de wereld en het feit dat transport van het ene werelddeel naar het andere, zijn er in Nederland steeds meer soorten uitheemse tuinplanten bijgekomen, die zich langzamerhand een beetje aangepast hebben aan ons (vaak killere) klimaat. De soorten tuinplanten die wij in onze webshop verkopen zijn dan ook erg gevarieerd.

Tuinplanten kiezen
Soorten tuinplanten in de webshop

Tuinplanten kiezen

Hoe meer keuze je hebt, hoe moeilijker het is om die keuze dan ook daadwerkelijk te maken. Het handigste is om eerst eens na te denken over waar je naar op zoek bent. Wil je meer privacy in je tuin of achtertuin, of wil je juist hagen planten ter decoratie? Wil je meer privacy, dan moet je een plant kiezen die snel groeit en hoog kan worden. Wil je decoratieve hagen, kies dan voor een haagplant als de buxus, die je laag en compact kunt houden. Of ga voor een bloeiende haagplant zoals de vlinderstruik, waar in de zomer heerlijk geurende bloemtrossen aan groeien. Wat je wensen ook zijn, in ons assortiment zit vast en zeker een haagplant die bij jou past.

Op de productpagina’s van de verschillende tuinplanten lees je alles wat je moet weten: hoe en wanneer je moet planten, hoe vaak je moet snoeien, wat de bloeiperiode is en wat er verder nog bij de verzorging van de tuinplanten komt kijken. Dit helpt je om te bepalen welke tuinplant voor jou geschikt is. Onze lage prijzen maken het nog aantrekkelijker om een bestelling te plaatsen!

Soorten tuinplanten in de webshop

Soorten tuinplanten in de webshop

Om het je nog makkelijker te maken hebben wij onze tuinplanten alvast voor je ingedeeld in categorieën. De twee grootste categorieën zijn wintergroene en bladverliezende haagplanten. Wintergroene haagplanten zijn het populairst bij onze klanten, omdat ze liever niet de hele winter lang tegen een kale heg aankijken. Dat betekent niet dat de bladverliezende haagplanten niet de moeite waard zijn, want dit zijn juist vaak de planten die uitbundig bloeien in de zomermaanden. Het ligt er dus net aan waar jij zelf meer waarde aan hecht. Een categorie die ook de moeite waard is om apart te vermelden zijn de kant-en-klaarhagen. Deze zijn al in de goede vorm gesnoeid, zodat je je haag alleen maar af en toe bij hoeft te knippen. Deze kant-en-klaarhagen plant je met verpakking en al in de grond. Zo simpel kan het zijn!