Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Een strakke haag snoeien: zo doe je dat!

Een prachtige tuinafscheiding maakt je tuin helemaal af. Een mooie, gezonde haag is een lust voor het oog, creëert sfeer en omarmt je tuin op een natuurlijke manier. Wanneer een haag strak en symmetrisch gesnoeid is, geeft dit je erf een verzorgde uitstraling. Zeker in de formelere tuinstijlen zien we zo’n strak gesnoeide haag dikwijls terug. Vaak worden hiervoor taxussen of andere coniferen gebruikt. Ook de Japanse hulst, buxus en veel andere wintergroene haagplanten zijn uitstekend in een mooie, strakke vorm te knippen. Maar hoe bereik je dat strakke, rechte resultaat wanneer je jouw heg gaat snoeien?

juiste gereedschap

Het juiste gereedschap

Allereerst is het belangrijk om altijd gebruik te maken van scherp gereedschap. Een botte snoeischaar resulteert natuurlijk niet in dat mooie, strakke resultaat waar je naar op zoek bent. Daarnaast is het geen overbodige luxe om gebruik te maken van hulpmiddelen. Sommige tuiniers zijn niet gezegend met een hele vaste hand en vinden het makkelijker om een draad of touw langs de heg te spannen. Knip de bovenkant van je haag vervolgens af langs het touw: een symmetrisch resultaat gegarandeerd! Neem zo nu en dan wat afstand van je haag. Zo zie je beter of je nog recht knipt.

Je kunt zowel een handheggenschaar als een elektrische heggenschaar gebruiken. Dit maakt voor het eindresultaat niet uit. Is je haag erg groot? Dan is het wellicht handiger om een elektrische heggenschaar te gebruiken. Het snoeien van je haag is iets waar je even wat handigheid in moet krijgen. Hoe vaker je het doet, hoe beter het zal gaan. Hoe vaker je jouw heg snoeit, hoe meer nieuwe vertakkingen je stimuleert bij je haagplanten. Dat betekent dat je heg steeds voller en compacter zal worden naarmate je ‘m vaker aan een snoeibeurt onderwerpt. Een goed vertakte haag oogt ook egaler.