Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Taxushaag kopen

De taxus is een haagplant die veel kan hebben. Hij kan heel oud worden en had daarom in veel oude culturen een symbolische betekenis: de taxus representeerde het eeuwige leven, wat natuurlijk het eeuwige leven na de dood was. Maar voor klanten die op zoek zijn naar een haagplant is dit minder van belang dan het feit dat de taxus makkelijk te onderhouden is en traag groeit. Trage groei lijkt misschien negatief, maar het betekent dat je weinig hoeft te snoeien en dat de taxus lang zijn vorm behoudt. Ideaal natuurlijk, zeker als je weinig tijd hebt om in de tuin te staan. De taxus vormt een zichtdichte, massieve muur die alles binnen- of buitenhoudt.

Er zijn verschillende soorten taxus. Elke soort heeft andere eigenschappen en kwaliteiten, hoewel de taxussoorten natuurlijk wel op elkaar lijken. Een taxushaag past prima bij de wat meer formele en klassieke tuinstijlen. Maar ook in moderne tuinen is de taxus een echte verrijking. Wanneer de taxushaag goed wordt gesnoeid heeft hij een strakke vorm die traditioneel aandoet. Elke soort taxus heeft je weer wat anders te bieden. Er is zeker een soort taxus te vinden die aan jouw eisen voldoet en die prachtig samengaat met de stijl van jouw tuin! Alle soorten taxus koop je uiteraard via onze website. De taxus die wij aanbieden wordt met liefde gekweekt bij de beste kwekerijen van Europa. En dat merk je!

Taxushaag in de tuin
Taxushaag kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Taxushaag in de tuin

Veel mensen kunnen het uiterlijk van coniferen erg waarderen, ook dat van de taxus. De lichtgroene naalden vormen een mooie achtergrond voor je tuin en de geur doet denken aan prachtige dennenbossen met massieve bomen. De vorm en kleur van de naalden verschillen overigens wel per soort. De taxus media ‘Hicksii’ en de taxus Baccata lijken in de verste verte niet op elkaar. Belangrijker is dat je taxushagen goed kunt snoeien. Omdat een taxushaag langzaam groeit is hij erg geschikt voor vormsnoei, mocht je je creativiteit een keer de vrije loop willen laten. Wel duurt het een tijdje totdat je een haag met het gewenste formaat in de tuin hebt staan, daar valt verder niets aan te doen behalve een ander soort conifeer planten.

Wat wij zelf erg leuk vinden aan de taxus is dat er mannelijke en vrouwelijke varianten bestaan, waarbij aan de vrouwelijke taxushagen in de herfst rode besjes groeien. Dit vormt een prachtig contrast met het felle groen van de naalden. Helaas zijn zowel de besjes als de taxus zelf giftig. Houd daar rekening mee tijdens het snoeien: draag altijd handschoenen. Kleine kinderen en huisdieren moeten uit de buurt van je taxushaag gehouden worden.

De verschillende soorten taxus

Zoals we al vertelden zijn er verschillende soorten taxus. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat elke soort uitstekend geschikt is voor het creëren van een tuinafscheiding die veel privacy biedt. De meeste soorten taxus hebben een compacte groeivorm. Misschien wel de bekendste taxussoort is de taxus baccata. Onder tuinliefhebbers is deze haagplant ontzettend geliefd. Deze soort is uitstekend geschikt voor vormsnoei en vormt een strakke taxushaag met een traditioneel tintje.

Dan is er ook nog de taxus media ‘Hicksii’. Dit is de vrouwelijke tegenhanger van de taxus media ‘Hillii’. Combineer deze mannelijke en vrouwelijke taxus in een gemengde taxushaag en de taxus media ‘Hicksii’ zal de kenmerkende rode bessen gaan produceren in de bloeitijd. Dat geeft een mooi effect. Ook trekken de bessen veel vogels aan. Dit brengt je tuin letterlijk tot leven. Ben je hiervan gecharmeerd, dan is een taxushaag waarin deze twee haagplanten gecombineerd worden echt iets voor jou.

De taxus baccata is via Haagplanten.nl ook als kant-en-klare haag te bestellen. Een kant-en-klare haag is de perfecte oplossing wanneer je op zeer korte termijn een mooie, volgroeide haag in je tuin wilt hebben staan. Heel handig wanneer je net bent verhuisd en je nieuwe tuin is nog kaal. Of misschien wil je een oude haag vervangen voor een fris, nieuw exemplaar. En misschien heb je helemaal geen reden, maar wil je gewoon genieten van het gemak van een kant-en-klare haag. Wat je wensen op het gebied van de taxus ook zijn, bij Haagplanten.nl kun je altijd terecht.

Taxushaag kopen online

Taxushaag kopen in de webshop van Haagplanten.nl

In de webshop van Haagplanten.nl kun je maar liefst drie verschillende soorten taxushagen kopen, die allemaal hun eigen unieke kwaliteiten hebben. Het zal nog moeilijk worden om te kiezen! Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan nemen wij contact op met de kwekerij, van waaruit je nieuwe taxushaag onmiddellijk op transport gaat richting jouw voordeur. Je krijgt dus altijd verse haagplanten aangeleverd. We houden alles goed in de gaten: geen enkele haagplant verlaat de kwekerij voordat wij deze op kwaliteit hebben gecontroleerd. Want onze klanten verdienen het om alleen de allerbeste producten geleverd te krijgen. Ook qua prijzen houden we rekening met jou. Wat waarom zou kwaliteit duur moeten zijn?

Kom je er niet helemaal uit, dan kun je de informatie op de site raadplegen of contact opnemen met de klantenservice! Onze medewerkers hebben een goede kennis van de verschillende haagplanten. Zij kunnen je alles vertellen over de verschillende soorten taxus, of over de andere haagplanten die wij aanbieden. Wil je graag meer informatie over de taxushaag, of over andere soorten hagen? Neem dan telefonisch contact met ons op, of vul het contactformulier op de website in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. We helpen je met alle plezier bij de aanschaf van een prachtige taxushaag waar je nog lange tijd plezier van hebt!