Taxushaag kopen

Taxushaag kopen

De taxus is een haagplant die veel kan hebben. Hij kan heel oud worden en had daarom in veel oude culturen een symbolische betekenis: de taxus representeerde het eeuwige leven, wat natuurlijk het eeuwige leven na de dood was. Maar voor klanten die op zoek zijn naar een haagplant is dit minder van belang dan het feit dat de taxus makkelijk te onderhouden is en traag groeit. Trage groei lijkt misschien negatief, maar het betekent dat je weinig hoeft te snoeien en dat de taxus lang zijn vorm behoudt. Ideaal natuurlijk, zeker als je weinig tijd hebt om in de tuin te staan. De taxus vormt een zichtdichte, massieve muur die alles binnen- of buitenhoudt.

Taxushaag in de tuin
Taxushaag kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Taxushaag in de tuin

Veel mensen kunnen het uiterlijk van coniferen erg waarderen, ook dat van de taxus. De lichtgroene naalden vormen een mooie achtergrond voor je tuin en de geur doet denken aan prachtige dennenbossen met massieve bomen. De vorm en kleur van de naalden verschillen overigens wel per soort. De taxus media ‘Hicksii’ en de taxus Baccata lijken in de verste verte niet op elkaar. Belangrijker is dat je taxushagen goed kunt snoeien. Omdat een taxushaag langzaam groeit is hij erg geschikt voor vormsnoei, mocht je je creativiteit een keer de vrije loop willen laten. Wel duurt het een tijdje totdat je een haag met het gewenste formaat in de tuin hebt staan, daar valt verder niets aan te doen behalve een ander soort conifeer planten.

Wat wij zelf erg leuk vinden aan de taxus is dat er mannelijke en vrouwelijke varianten bestaan, waarbij aan de vrouwelijke taxushagen in de herfst rode besjes groeien. Dit vormt een prachtig contrast met het felle groen van de naalden. Helaas zijn zowel de besjes als de taxus zelf giftig. Houd daar rekening mee tijdens het snoeien: draag altijd handschoenen. Kleine kinderen en huisdieren moeten uit de buurt van je taxushaag gehouden worden.

Taxushaag kopen online

Taxushaag kopen in de webshop van Haagplanten.nl

In de webshop van Haagplanten.nl kun je maar liefst drie verschillende soorten taxushagen kopen, die allemaal hun eigen unieke kwaliteiten hebben. Het zal nog moeilijk worden om te kiezen! Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan nemen wij contact op met de kwekerij, van waaruit je nieuwe taxushaag onmiddellijk op transport gaat richting jouw voordeur. Je krijgt dus altijd verse haagplanten aangeleverd. We houden alles goed in de gaten: geen enkele haagplant verlaat de kwekerij voordat wij deze op kwaliteit hebben gecontroleerd. Want onze klanten verdienen het om alleen de allerbeste producten geleverd te krijgen. Ook qua prijzen houden we rekening met jou. Wat waarom zou kwaliteit duur moeten zijn?

Kom je er niet helemaal uit, dan kun je de informatie op de site raadplegen of contact opnemen met de klantenservice!