Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Tuinideeën achtertuin

Heb je een huis gekocht met een mooie achtertuin, maar weet je niet zo goed wat je er precies mee moet? Dan kun je bij ons terecht voor een aantal mooie tuinideeën voor de achtertuin. Met de juiste haagplanten is namelijk van iedere achtertuin wel wat te maken. En dat is niet afhankelijk van het formaat van de achtertuin. De tijd dat hoge hagen alleen geschikt zijn voor grote tuinen en kleinere tuinen het per se met een lage haag moeten doen is voorbij. Er zijn zoveel mogelijkheden dat er voor iedereen de mogelijkheid is om zijn of haar huis te omgeven met een prachtige groene omgeving. Hoe? Dat hangt van je wensen af. Doe hier je tuininspiratie voor de achtertuin op.

Tuininspiratie achtertuin
Haagplanten voor de achtertuin

Tuininspiratie achtertuin

Het aanleggen van een achtertuin begint met de indeling van de tuin. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheden in de tuin. Let daarom op de grondsoort en natuurlijk de beschikbare ruimte in de tuin en zoek planten uit die daarbij passen. Heb je een droge zandgrond in de tuin? Dan raden wij een meidoornhaag of een mooie, bloeiende heesterganzerik aan, terwijl een zware kleibodem juist vraagt om planten die goed tegen natte voeten kunnen, zoals de haagbeuk, de watercipres of de veldesdoorn. En zelfs die planten profiteren van een goed gedraineerde bodem. Het is dus aan te raden om voor het planten van een haag altijd wat gaten in de bodem te prikken. Dan kan het overtollige water weglopen en verdrinken de planten niet.

Verder is het belangrijk om vooraf te bedenken hoe hoog de haag moet worden. Een lage borderhaag met mooie bloemen, zoals een haag met vlinderstruiken of het Chinees klokje, zijn erg charmant, maar als het om privacy gaat, heb je een wintergroene haagplant nodig die wat hoger wordt. Vaak worden hiervoor coniferen gekozen, zoals de levensboom, de Californische cipres, de leylandii of de taxus, al doet de laatste er wat langer over om hoog genoeg te worden. Deze coniferenhagen worden vaak in een mooie, strakke vorm gesnoeid, maar privacy kan ook wat informeler door voor een laurierhaag te kiezen. Lauriersoorten die hoog genoeg worden om als privacyhaag te gebruiken hebben echter wel de ruimte nodig. Is je tuin daar te klein voor? Dan is een smalle klimophaag een hele goede optie.

Haagplanten voor de achtertuin online bestellen

Haagplanten voor de achtertuin online bestellen

Wie graag creatief is met planten kan zelfs door middel van vormsnoei een uniek gevormde struik in de tuin neerzetten. Traditioneel gezien is de buxus hier een geschikte plant voor, maar omdat er in sommige regio’s verschillende bedreigingen voor deze haagplantensoort actief zijn, is de Japanse hulst een goed alternatief. Houd je een lelijk kaal plekje over in de achtertuin? Bekijk dan eens onze bodembedekkers voor een mooie, groene oplossing.