Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Tuinideeën rijtjeshuis

Veruit de meeste mensen met een tuin wonen in een rijtjeshuis. Het liefst wil je dan een tuin die opvalt, maar wel een harmonieus geheel vormt met de tuinen van de buren en de andere mensen in de straat. Vooral bij de voortuin is dit belangrijk. Hoe moet je dit aanpakken? Wij delen graag wat tuinideeën voor een rijtjeshuis met je, zodat ook jij een prachtige tuin om je huis kunt hebben. Hoe je je tuin ook wilt indelen, met een aantal mooie haagplanten kan het eigenlijk niet meer verkeerd gaan. Welke haagplanten het beste bij jouw tuin passen, hangt voor een belangrijk deel af van de grond en de beschikbare ruimte, maar natuurlijk ook van jouw persoonlijke wensen.

Tuininspiratie rijtjeshuis

Eventueel kun je voor de aanleg van je tuin een rondje maken langs de tuinen bij jou in de straat om tuininspiratie voor een rijtjeshuis op te doen. Wat voor haag hebben de buren bijvoorbeeld om hun tuin staan? Is dat een bloeiende haag met prachtige bloemen of een wintergroene haag die het hele jaar zijn bladeren behoudt? Buxushagen, laurierhagen, beukenhagen, ligusterhagen en coniferenhagen, zoals de taxus, de Californische cipres en de levensboom, zijn haagsoorten die je eigenlijk overal wel aantreft. Dat komt doordat dit overwegend makkelijke haagplanten zijn, die op vrijwel iedere goed gedraineerde grondsoort gedijen. Niet iedere soort is even makkelijk in onderhoud, maar ze zijn het zeker waard. Ze behoren niet voor niets tot de meest geliefde haagplanten ter wereld.

Tuininspiratie rijtjeshuis
Haagplanten voor een rijtjeshuis online bestellen

Tuinen bij rijtjeshuizen, en dan vooral de voortuinen, zijn doorgaans niet al te groot. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden met de indeling van je tuin. Planten die zeer sterk in de breedte groeien, zoals de sleedoorn en sommige soorten kornoelje, komen daarom buiten de bebouwde kom beter tot hun recht. Dan blijven er nog genoeg haagplanten over om jouw tuin een beetje mooier mee te maken. Ben je op zoek naar een mooie bloeiende haag en vind je het daarom niet erg als jouw haag in de wintermaanden geen bladeren heeft? Dan zou je de vlinderstruik, de heesterganzerik of de hortensia kunnen overwegen. Voor een privacyhaag is een wintergroene haag geschikter, al behouden de beuk, de haagbeuk en de liguster normaal gesproken ook genoeg bladeren om het hele jaar voor privacy te zorgen. Met een klimop kun je zelfs razendsnel een privacyhaag maken die niet veel breder dan een schutting is.

Haagplanten voor een rijtjeshuis bestellen

Haagplanten voor een rijtjeshuis online bestellen

Heb je een keuze kunnen maken? Dan kun je via onze webshop snel en gemakkelijk de planten die je nodig hebt bestellen. Binnen enkele dagen worden deze bij jou thuis geleverd en kun je ze meteen planten. Haagplanten in pot hoeven overigens niet meteen geplant te worden; deze kun je ook een tijdje in hun pot in de tuin laten staan.