Tuinier tips voor deze maand: Augustus
Snel navigeren tussen maanden
Haagplanten verzorgen

Haagplanten verzorgen

In de zomer kan het voorkomen dat het lange periodes droog is, dan kunt u uw haagplanten verzorgen door te sproeien. Regen hoort echter ook bij de zomer, juli en augustus behoren tot de natste maanden van het jaar. Zorg dus ook voor goede drainage! Het voornaamste advies lijkt wel, dat u het weerbericht wat in de gaten moet houden, in de zomer kan het alle kanten op.

Lees meer

Tuinier tips voor deze maand Augustus

Vandaag is het maandag 20 augustus 2018

Oogstmaand

Augustus is de oogstmaand. Het is zelfs zo dat het woord “oogst” is afgeleid van de naam augustus! Hoewel de boeren het dus druk hebben, is er in de gewone tuin vaak juist voldoende tijd om te rusten en van de bladerpracht te genieten. Knip de coniferen wat bij, verzorg uw haagplanten waar nodig, en geniet van de zomerse dagen voor de herfst er weer aan komt.

Nu in beeld: vlinderstruik

Nu in beeld: vlinderstruik

Van sommige haagplanten wordt de bloei niet op waarde geschat, maar de vlinderstruik zorgt er zelf wel voor dat zoiets hem niet overkomt: de zomerbloei van deze haag (vanaf juli) is vol kleur en geur en de vele vlinders die de forse bloesems aantrekken worden door tuinbezitters natuurlijk ook erg gewaardeerd. Met de vlinderstruik haal je de zomer binnen, uitbundiger dan een Braziliaans carnaval…

Lees meer
Nu in beeld: heesterganzerik

Nu in beeld: heesterganzerik

De heesterganzerik bloeit van het voorjaar tot in het najaar – of dit gebeurt hangt af van de soort. De meeste heesterganzeriken bloeien in de late zomer en het beginnende najaar, daarom kan de heesterganzerik wel als een redelijk typische najaarsbloeier gelden. Soorten die tot oktober bloeien zijn natuurlijk zeer welkom in de tuin!

Lees meer
Nu in beeld: hortensia

Nu in beeld: hortensia

Hortensia's zijn echte zomerbloeiers. Afhankelijk van de soort begint de bloei in juni of juli, en het spektakel blijft duren tot het najaar. De hortensia bloeit weelderig en kleurrijk (welke kleur de plant krijgt verraadt bij veel soorten meteen ook de zuurtegraad van uw grond, een wonder der natuur). Veel mensen planten de hortensia om deze feeërieke bloei. Snoei de hortensia daarom niet in het voorjaar, daarmee maakt u de bloesem stuk.

Lees meer
Vormsnoei

Vormsnoei

Met vormsnoei kunt u uw haag in bijzondere vormen knippen of snoeien, zodat de haag een decoratieve functie binnen uw tuin krijgt. Er zijn verschillende typen vormsnoei denkbaar. Niet iedere haagplant heeft de ideale eigenschappen voor vormsnoei en niet ieder jaargetijde is geschikt voor het uitvoeren van zo’n klus. Wanneer gaat u het beste aan de slag?

Lees meer