Eerste toefjes lente?

Februari is een echte wintermaand, maar op de zachte dagen valt soms al iets van de naderende lente te bespeuren. Het ruikt dan al 'n beetje naar het voorjaar, zegt men wel. Dit is meer dan een gevoel: de lente zit inderdaad al in de lucht, en meer nog, hij zit in onze haagplanten. Want de natuur staat niet stil! De bloeitijd wordt nu voorbereid. Daarom kan je tuin in februari al heel goed voorbereid worden op het voorjaar. Want hoe beter je nu voor je tuin zorgt, hoe mooier alles straks groeit en bloeit. Zo kun je straks onbezorgd genieten van je heerlijke lentetuin!

Je tuin in februari

In februari is je tuin weliswaar nog in winterrust, maar toch heerst er op milde dagen onmiskenbaar die voorjaarssfeer. Bladverliezende haagplanten zullen weldra ontwaken uit hun rust. Groenblijvende haagplanten zorgen voor de nodige afwisseling en beschutting in het winterse tuinlandschap. Februari is een uitstekende maand om alvast wat klusjes in de tuin te doen. Bereid de bodem in je tuin bijvoorbeeld voor op het komende groeiseizoen. Dit kun je doen door de grond in je tuin te verrijken met wat tuinaarde of compost. Doe dit overigens niet als er nog sneeuw ligt of wanneer de grond bevroren is.

Breng een dun laagje compost of tuinaarde aan op de grond in je tuin. Vervolgens hark je de compost heel lichtjes in de grond. Doe dit niet te diep. Dit kan namelijk een negatief effect hebben op het bodemleven in je tuin. Je tuin gaat op deze manier gezond het voorjaar in. Februari is daarnaast ook een maand dat er nog wel eens sneeuw valt. Is er veel sneeuw gevallen? Verwijder dit dan zo snel mogelijk van de takken van je bomen en struiken. Anders loop je kans dat er takken breken of beschadigen.

Laat de lente maar komen!

Verder is februari een goed moment om bladeren van je gazon te harken. Wil je de bladeren composteren? Dan is de winter een prima tijd om daarmee te beginnen. Ook kun je in februari heel goed een terras opknappen of bloemen planten zodat je in het voorjaar een prachtige, kleurrijke tuin hebt. Ook kunnen bepaalde haagplanten ’s winters worden aangeplant. Denk aan coniferen met kluit of in pot en haagplanten met blote wortel. Daarnaast kunnen lelijke takken worden weggeknipt uit je wintergroene haag in februari. Kortom: er is genoeg te doen in de tuin gedurende deze maand!

Ben je op zoek naar een nieuwe haag om in deze periode aan te planten in je tuin? In ons webshop gedeelte koop je diverse mooie haagplanten met blote wortel. Ook haagplanten in pot kunnen in februari worden aangeplant. Wat dacht je van een mooie thujahaag, ligusterhaag, beukenhaag of haagbeuk? Kijk eens rustig rond in onze webshop en zoek de haag uit waarmee jouw tuin op zijn mooist tot zijn recht komt!