Najaarsbloeiende haagplanten

Najaarsbloeiende haagplanten

Het najaar is, voor wie er oog voor heeft, een tijd vol leven. Struiken en bomen maken besjes aan. In de tuin is het een drukte van belang, tussen het gebladerte van uw haagplanten kruipt en knispert van alles… Toch is de bloeitijd over. De weinige najaarsbloeiende haagplanten hebben er in november echt wel genoeg uit. Maar welke haagplanten bloeien er in het najaar precies? En op welke manier kunnen deze planten je tuin verrijken? Je leest er hier alles over!

Welke haagplanten bloeien er in het najaar?

Wie een natuurlijke en levendige tuin ambieert zal de voorkeur geven aan het aanplanten van heesters die in verschillende seizoenen tot bloei komen. Zo creëer je een speelse sfeer in je tuin en groeit en bloeit er overal wel wat. Dit is niet alleen een lust voor het oog, maar trekt ook vogels, vlinders, bijen en andere nuttige insecten naar je tuin. Een tuin waarin bloeiende haagplanten staan is dus goed voor mens en dier. Voor een mooi resultaat kan bloeiende beplanting prima worden gecombineerd met wintergroene haagplanten, zodat je ook ’s winters kunt genieten van een groene tuin.

Maar welke haagplanten bloeien er precies in het najaar? Het zal je wellicht verbazen, maar er is best een aantal heesters dat in de herfst in volle bloei staat. Allereerst is er de hortensia. Officieel is deze struik een zomerbloeier. Is het najaar echter zacht, dan kan het zomaar zijn dat de hortensia het tot in oktober volhoudt. Wanneer de echt lage temperaturen hun intrede doen, is het voor deze haagplant echter wel afgelopen. Hetzelfde geldt voor de vlinderstruik: van origine een zomerbloeier, maar bij aangename temperaturen kan ook hij blijven bloeien tot september/oktober. Bij de vlinderstruik is het echter wel afhankelijk van de soort wanneer hij bloeit.

Ook de heesterganzerik is een goed voorbeeld van een haagplant die nog wel eens tot diep in het najaar kan bloeien. Dat is deels afhankelijk van de soort. Over het algemeen bloeien de meeste soorten heesterganzerik in de nazomer en het vroege najaar. De heesterganzerik 'Goldfinger' bloeit tot in oktober, en is daarmee een late bloeier die ook in het najaar voor het nodige leven in de tuin zorgt. De heesterganzerik is zeer geschikt om te gebruiken in wat lagere, informele heggen. Ook in een gemengde, bloeiende haag of solitair geplant zal de heesterganzerik de sierfactor van je tuin naar een hoger niveau tillen.

Ook de klimop is een najaarsbloeiende haagplant. Hoewel de bloei van deze wintergroene haagplant nogal onopvallend is, is deze heel nuttig voor verschillende vogels en insecten. Een haag van hedera biedt een prima schuilplaats voor vogels. Ook willen zij zich nog wel eens nestelen in een fikse klimophaag. Daarnaast komen er ook allerlei soorten vlinders af op de najaarsbloei van de klimop. Dit brengt je tuin tot leven in het herfstseizoen. Iedereen die het zomergevoel nog wat langer vast wil houden zal heerlijk kunnen genieten van een mooie klimophaag.

Voorjaarsbloeiers en najaarsbloeiers combineren

Om het jaar rond te kunnen genieten van een levendige tuin is het leuk om ervoor te zorgen dat er in elk jaargetijde wel iets in bloei staat. Combineer voorjaarsbloeiers, zomerbloeiers en najaarsbloeiers daarom met elkaar. Zo zal je tuin niet snel gaan vervelen en valt er altijd wel ergens van te genieten. Om te voorkomen dat het geheel rommelig wordt is het handig om eerst een tuinontwerp te maken. Je hoeft hiervoor niet persé een tuinarchitect in te huren: veel tuinliefhebbers vinden het juist fijn om hun eigen unieke tuin te ontwerpen.

In een door jezelf ontworpen tuin kun je een stukje van jezelf kwijt. Op het internet zijn diverse websites te vinden waar je zelf online je eigen tuin kunt ontwerpen, vaak ook nog in 3D. Zo kun je de ruimte die je hebt zo efficiënt mogelijk indelen. Ook met een kleine tuin is het vaak goed mogelijk om een haag aan te planten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een wintergroene haag in je tuin te plaatsen, en enkele najaarsbloeiende haagplanten solitair of in groepjes neer te zetten. Zo creëer je een geheel eigen tuinstijl waarin diverse mooie tuinplanten en heesters elkaar ontmoeten.

Najaarsbloeiende haagplanten kopen: hier let je op

Het is tegenwoordig makkelijk en snel om haagplanten online te kopen. Dit geldt ook voor (najaars)bloeiende haagplanten. In onze webshop vind je alle haagplanten onder één dak: van wintergroene tot bladverliezende hagen. Ook hebben we een groot aanbod bloeiende heesters, waarmee je een informele en natuurlijke tuinafscheiding kunt creëren. Wanneer je najaarsbloeiende haagplanten online koopt, is er een aantal zaken waar je op dient te letten voor je ze daadwerkelijk aanschaft. Allereerst is de kwaliteit van de haagplanten van belang. Koop je haagplanten online? Dan kan het lastig zijn het kaf van het koren te scheiden.

Een betrouwbare website is er niet alleen op ingericht op jou zo snel mogelijk heesters te laten aanschaffen, maar verstrekt ook veel informatie over de diverse haagplanten in hun assortiment. Zo kun je vinden hoe je de haagplanten aan dient te planten, welke verzorging zij nodig hebben en welke eigenschappen de verschillende heesters en bomen hebben. Wanneer bloeien de planten, en wat kunnen ze voor jouw tuin betekenen? Op een degelijke website vind je dit soort zaken snel en eenvoudig. Ga daarnaast niet alleen voor de goedkoopste planten. Lijkt een prijs of gegeven korting te mooi om waar te zijn? Dan is dit vaak ook zo.

Najaarsbloeiende haagplanten van mooie kwaliteit zijn gezond en verkeren in topconditie. De haagplanten die je bij ons kunt kopen, komen rechtstreeks vanuit onze kwekerij naar je toe. De heesters hebben alle verzorging en aandacht genoten die ze nodig hadden om uit te groeien tot volle en vitale haagplanten. Onze najaarsbloeiende haagplanten zijn in verschillende grootten verkrijgbaar. Kies de haagplant uit die het best bij jou en je tuin past, en bestel deze vervolgens snel en eenvoudig. Haagplanten die jouw tuin tot volle bloei laten komen: dat is onze missie.